Sport & Vrijetijd

Heren 1 ZPC De Dinkel kampioen

DENEKAMP - Vorige week zaterdag was de laatste wedstrijd van het seizoen voor De Dinkel. Het betrof een inhaalwedstrijd tegen OZ&PC H3 met meerdere belangen. De Dinkelheren konden hun kampioenschap veiligstellen en de Oldenzalers konden nog tweede worden wat misschien nog recht geeft op promotie.  Voor een volle tribune begon de eerste periode stroef van beide kanten, misschien een beetje zenuwachtig. Na 4 minuten en 55 seconden kwam er eindelijk een 1 op het scorebord, helaas alleen aan de bezoekerskant.

In de tweede periode trok Sepp na 1 minuut de stand gelijk met een bekeken afstandsschot. En even later maakte hij er ook 2-1 van. In het 3e kwartje gingen de heren eindelijk los en ging het in twee minuten tijd van 2-1 naar 5-1 door 3 doelpunten van Bas. OZ&PC scoorde hierna nog 1 keer, maar even later maakte Sepp er 6-2 van. In de 4de periode kregen de bezoekers nog een aantal kansen, maar mede door goed keeperswerk van Luuk die Mark verving, ging er maar 1 in het doel. Aan de andere kant scoorden Bas en Bart ieder nog een keer waardoor de eindstand 8-3 werd.  Het kampioenschap was hiermee een feit. Na speeches van aanvoerder Jelle en bestuurslid en waterpolovoorzitter Frederik kon het feest losbarsten.

De andere teams hadden de voorbije weken al hun laatste wedstrijd gespeeld en met wisselend succes. Het seizoen zit er weer op en De Dinkel kijkt terug op een seizoen met pieken en dalen. De hoogste piek is natuurlijk het kampioenschap van H1, de dalletjes betreffen D1 en de jeugd. Zij hebben een moeizaam seizoen gespeeld door verschillende omstandigheden. Hopelijk kan daar de knop om en kunnen ze de weg omhoog weer vinden. H2 heeft het seizoen afgesloten als 5de, maar ook hier had er wel iets meer ingezeten.

Nu nog het altijd mooie afsluitende toernooi in Borculo en dan vakantie en in augustus er weer volop tegenaan.