Sport & Vrijetijd

Heren 1 bekroond met kampioenschap jubileumjaar DIAK ’72

OLDENZAAL - Het Heren 1-team van volleybalvereniging DIAK ’72 werd op woensdag 10 mei kampioen in de tweede klasse van OVV-WICO, de Oldenzaalse vrijetijdsvolleybalcompetitie. Voor de vereniging, die dit jaar haar vijftigjarig bestaan viert, is het daarmee een seizoen met een gouden randje.

Afgelopen september begon het seizoen van DIAK ‘72 met een groots jubileumfeest. Het Heren 1-team begon vervolgens in een nieuwe samenstelling aan de competitie en wist al snel de overwinningen aan elkaar te rijgen. “Dit smaakte naar meer”, blikt aanvoerder Johan Wennink terug. “In eerste instantie was klassebehoud het doel, maar al snel veranderde dit naar het binnenhalen van het kampioenschap.”

Hoewel er van de veertien wedstrijden slechts één verloren ging - thuis tegen Lutheria - kwamen de overwinningen allesbehalve aanwaaien. “Ondanks dat de wedstrijden werden gewonnen miste er wel wat beleving tijdens de wedstrijden”, aldus Wennink.

Tijdens de kampioenswedstrijd op woensdag 10 mei tegen naaste belager FC Witpet, dat ook nog kans had op de titel, was het team ook zichtbaar gespannen. Eén set winnen zou voldoende zijn voor het kampioenschap. “Onder enorme druk verloren we helaas de eerste set. Gelukkig wisten we ons diep in de tweede set te herpakken en trokken we deze met beleving naar ons toe”, vertelt de aanvoerder. ‘De eerdere spanning maakte plaats voor ontspanning, enthousiasme en feestvreugde. De laatste set wonnen we uiteindelijk overtuigend met 25-16.”

Een bloedstollende finale tegen een uiterst waardige tegenstander. Maar het kampioenschap was een feit. En de champagne en het welbekende goudgele gerstenat vloeiden uiteraard rijkelijk na afloop. Saillant is dat DIAK ’72 tien jaar geleden ook kampioen werd, toen de vereniging haar veertigjarig jubileum vierde.

Volgend seizoen komt het team uit in de eerste klasse van het Oldenzaalse vrijetijdsvolleybal. “Doelstelling is lijfsbehoud”, zegt Wennink. “Daarom zijn we op zoek naar nieuwe leden of een trainingspartner. We kunnen absoluut nog stappen maken om ons spel tot een hoger niveau te brengen.”