Sport & Vrijetijd

Handbalsters Stevo Dames 1 en 2 winnen de finale

GEESTEREN -  Als afsluiter van het seizoen heeft Stevo Dames 1 de dubbel gepakt!  Ze wonnen de finale van de Bartels cup van SV Dalfsen DS1. Stevo Dames 2 werd bekerwinnaar in regio Twente. Zij versloegen Zenderen Bornerbroek in de finale.

Finale Bartels cup – Stevo Dames 1 – SV Dalfsen

Dames 1: “Zaterdag 18 juni speelden we de finale van de Bartels cup in Sporthal de Vonderswijde in Oldenzaal. De laatste wedstrijd van een geweldig seizoen, wat we natuurlijk goed willen afronden. Onze grootste concurrent van de competitie, Dalfsen, was weer onze tegenstander. Dalfsen begon de wedstrijd scherp, terwijl het bij ons even duurde voordat we in het spel kwamen. Na de drinkpauze kwamen we ineens op stoom, aanvallen werden goed uitgespeeld, en verdedigend stond het prima, en alle ballen die toch op doel kwamen, werden gestopt door onze keepster. We gingen de rust in met een ruime voorsprong: 18-11. In de rust hebben we geprobeerd even bij te komen van de hitte, en besproken dat we de tweede helft rustig en slim moesten spelen. De tweede helft liepen we niet verder uit, Dalfsen liep juist in, tot op een punt dat het misschien weer spannend zou worden. Maar, wij bleven rustig, maakten onze aanvallen af, en bleven scoren. Uiteindelijk resulteerde dit in een 28-24 overwinning, en winst in de Bartels cup!! Wij sluiten dit seizoen op een geweldige manier af, nu is het tijd voor vakantie. Wij willen alle supporters bedanken die ons dit hele seizoen door hebben gesteund, en hopen dat jullie er allemaal volgend seizoen weer bij zijn!”

Finale beker – Stevo Dames 2 - ZVBB

Dames 2: “Zaterdag 18 juni speelden wij in Oldenzaal de finale van de beker. Na winst op De Lutte in een spannende wedstrijd eerder die week was het nu tijd voor de laatste en beslissende wedstrijd tegen Zenderen Vooruit - Bornerbroek. We begonnen de wedstrijd matig. De hitte in de sporthal zorgde ervoor dat het even duurde voordat we in ons eigen snelle spel konden komen. ZVBB liet mooie aanvallen zien waar wij in de eerste fase van de wedstrijd weinig antwoord op hadden. De overgang naar de 5-1 het tweede deel van de eerste helft zorgde ervoor dat we wat meer grip op onze tegenstander kregen en daarbij ons eigen snelle spel wat meer konden gaan spelen. Mooie aanvallen volgden en zo liepen we langzaam uit naar een 11-17 voorsprong in de rust. De tweede helft moesten we weer even op gang komen. Gelukkig konden we de voorsprong van de eerste helft vasthouden en met nog 15 minuten op de klok langzaam uitbouwen naar 19-26 en 22-30. Met nog wat hele mooie snelle en goed uitgespeelde aanvallen kwamen we uiteindelijk uit op een eindstand van 23-33. Een hele warme maar mooie en sportieve bekerfinale!! Een prachtige overwinning na een lang seizoen voor ons! Voor een deel van het team de laatste wedstrijd in de senioren, volgend jaar wordt de overstap naar de recreanten gemaakt. Het andere deel zien jullie volgend jaar weer terug in dames 2, klaar voor een nieuw seizoen! Wij willen de supporters en sponsoren die ons gedurende het seizoen hebben aangemoedigd en gesteund heel erg bedanken! Tot volgend seizoen, dan hopen we jullie weer te zien!”

Foto’s: Clemens Brughuis