Sport & Vrijetijd

Glasrijkconcert Tubbergen

TUBBERGEN - Het Glasrijkconcert Tubbergen is op zaterdag 30 september a.s. om 20.00 uur in de Sint Pancratius Basiliek Tubbergen.  De Basiliek is open vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt € 10,00 en de kaartverkoop loopt via www.glasrijk.nl, de Secretaresse Tubbergen, Grotestraat 57a en aan de Basiliek.   

Uitvoerende koren

Sint Pancratius Basiliekkoor Tubbergen.  Dirigent Jeroen Hulshof

Vocaal Vrouwenensemble Ladies Only Hengelo. Dirigent Mirjam Spoelman

Pianist: Nadine Eeman en Jeroen Hulshof

Het Sint Pancratius Basiliekkoor is een gemend dames- en herenkerkkoor. Het koor is opgericht in 1915. Er zijn 40 actieve leden.

De Gregoriaanse muziek is de muziek die eigen is aan de Romeinse liturgie in de Katholieke kerk. Kerkelijke stukken worden vertolkt van verschillende beroemde componisten. Het koor heeft in het verleden vieringen verzorgd o.a. in de Sint Pieter in Rome en in Beijing in de Nederlandse ambassade. Regelmatig verzorgt het koor-met name rond Kerst- met veel succes concerten met koren in de regio. In december 2019 werd er medewerking verleend aan de uitvoering van Weihnachtsoratorium van Johan Sebastiaan  Bach. In 2022 werd met groot succes het Glasrijkconcert verzorgd samen met het Groot Mannenkoor Zwolle.

Vocaal Vrouwenensemble Ladies Only is opgericht in Oldenzaal maar heeft inmiddels al weer vele jaren Hengelo als thuisbasis. De enthousiaste en ambitieuze koorleden komen uit verschillende plaatsen in Twente en de Achterhoek. Onder leiding van Mirjam Spoelman wordt gestreefd naar hoge kwaliteit, met veel aandacht voor muzikale interpretatie en koorklank. Het repertoire van het koor omvat wereldlijke en geestelijke klassiek muziek uit verschillende periodes. Hedendaagse muziek is daarbij goed vertegenwoordigd. Jaarlijks worden meerdere concerten gegeven, veelal in de regio Twente.

Beide koren brengen een prachtig repertoire ten gehore. Er worden liederen gezongen van bekende componisten zoals Verdi, Rachmaninov, Brahms, Mendelssohn. O.a. Look at the world van John Rutter en uit de beroemde opera Nabucco het bekende Va Pensiero. Verder is er een muzikaal intermezzo met Jeroen Hulshof en Nadine Eeman.

Het belooft een prachtig concert te worden.

U bent van harte welkom.