Sport & Vrijetijd

Zestien sporters uit Twente en ver daarbuiten namen deel aan clinic

Geslaagde eerste zitvolleybalclinic in Losser

LOSSER - Onlangs was de zitvolleybalclinic bij sporthal De Fakkel in Losser. In totaal deden zestien sporters mee uit Twente en ver daarbuiten. Hierdoor konden ze een mooie wedstrijd spelen. Oud-paralympiër en trainer Alfred Oonk verzorgde de training en leerde de deelnemers de technieken van de sport. Zitvolleybal bleek goed in de smaak te vallen en leidde tot veel enthousiasme in de zaal. Ook burgemeester Cia Kroon was bij de clinic en deed mee. Het was een geslaagde avond.

Vervolg

De deelnemers van de clinic waren erg enthousiast over de sport. De zitvolleybalclinic krijgt dan ook een vervolg. De organisatie gaat een aantal nieuwe clinics plannen. Deze zijn bedoeld voor de deelnemers van gisteravond én iedereen die kennis wil maken met zitvolleybal. Lijkt het u ook leuk om deze sport te proberen? Dan bent u van harte welkom. De datum van een nieuwe clinic wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Zitvolleybal: een sport voor iedereen

Zitvolleybal is een aantrekkelijke variant van de volleybalsport. De sport is voor iedereen: zowel voor sporters met een beperking of blessure als voor volledig valide sporters. Het volleybalnet hangt op een hoogte van 1,15 meter heren en voor de dames 1,05 meter. Beide teams hebben zes spelers. De spelregels zijn nagenoeg hetzelfde als bij volleybal, met één uitzondering. Bij zitvolleybal moet een speler tijdens het raken van de bal contact houden met de vloer en met het zitvlak of een ander deel van de romp. Hierdoor is de sport heel erg geschikt voor sporters met een beperking/blessure aan één of beide benen. Of met een chronische ziekte zoals MS, dystrofie of andere spieraandoeningen.