Sport & Vrijetijd

FC Berghuizen dribbelt voor Turkije

OLDENZAAL - De jeugd van voetbalclub FC Berghuizen dribbelt woensdagavond 29 maart van 18.00 tot 19.00 uur met de bal aan de voet rondjes op het veld. Dit doet zij om geld in te zamelen voor Turkse familie van leden die in het door de aardbeving getroffen gebied woonden. De actie - geïnitieerd door meidenteam MO10-3 - werd in eerste instantie opgezet om familieleden tijdelijk naar Nederland te laten komen zodat ze konden uitrusten. Dit bleek echter niet mogelijk. 

Ceylin, speelster MO10-3 met familie in Turkije vertelt: “Mijn oma, oom en tante woonden in Hatay/Antakya. Door de aardbeving zijn ze hun huis en alles wat ze hadden kwijtgeraakt. Ze leven nu met twintig andere mensen in een klein huisje. Mijn oom werkt op dit moment nog, maar door de aardbeving kan zijn baas hem geen geld betalen. Mijn droom was om mijn oma, oom en tante voor een tijdje hier naar Nederland te laten komen. Maar dit kan helaas niet. Als ze naar Nederland komen, dan is de kans groot dat ze hun stukje grond - waar hun huis op stond - kwijt raken. Mijn oma, oom en tante willen op deze plek weer opnieuw gaan bouwen, maar dit gaat niet zomaar. Ze moeten dit stuk grond - wat al van hun was - opnieuw aankopen. Ze moeten daar dus zijn om dit te kunnen doen. Daarnaast hebben ze al het geld nodig om de grond te kopen én alles wat je nodig hebt in een huis.”

Ceylin’s teamleden twijfelden geen moment op de vraag of de actie dan wel door moest gaan. “Natuurlijk gaat de actie door. Wij willen ons voetbalvriendinnetje en haar familie helpen. Ze kunnen niet hier naartoe komen, maar het geld is daar nog steeds hard nodig.”

Trainster Monica is trots op ‘haar meiden’ en steunt de actie van harte. “Team MO10-3 bestaat uit acht meiden die allemaal veel plezier hebben in voetbal en erg hecht zijn. Ik vind het geweldig dat ze Ceylin en haar familie op deze manier willen helpen.”

Het doel is om zoveel mogelijk teams mee te laten doen om zoveel mogelijk geld in te kunnen zamelen. Deelnemers ontvangen een formulier waarop door familie, vrienden en bekenden een bedrag kan worden ingevuld. “Turkije is ver weg, maar ik hoop dat we met deze actie toch een klein beetje kunnen helpen”, aldus Ceylin.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht geld willen doneren, neem dan contact op met het jeugdbestuur van FC Berghuizen: jeugdbestuur@fcberghuizen.nl.