Sport & Vrijetijd

Driemaal NK-podium voor Madelijne Schothans van De Dinkel

DENEKAMP - Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen op de lange baan in Amersfoort steeg Madelijne Schothans boven zichzelf uit. Na goed gezwommen series in de klasse senioren open wist ze zich te plaatsen voor de finales op alle drie schoolslagafstanden. Met een persoonlijk record van 31.63 (èn een clubrecord!) op de 50m schoolslag werd ze zeer knap tweede met een zilveren medaille. Ook op de 100m schoolslag haalde ze een zilveren medaille en een bronzen op de 200m schoolslag.

Bij de senioren 1-2 wist Yke Groener 2x het podium te halen. Op de 100m en 200m rugslag haalde een bronzen medaille. Op de 50m rugslag werd ze net 4e. Tevens verbeterde ze clubrecords voor 17-jarigen op de 50 en 100m rugslag.

In de jeugd 1-2 dames deden drie Dinkelzwemsters mee. Barbara Broekhuis zwom vijf afstanden. Haar beste prestatie behaalde ze op de 1500m vrije slag, een vijfde plaats en een clubrecord! Laurien Gliese-Slooijer zwom mooie PR’s op haar afstanden. Eline Lutters viel helaas net buiten het podium op de 200m vlinderslag en mocht daarna ook op die afstand de B-finale zwemmen.Milan Lucas had zich in de klasse jeugd 1-2 heren geplaatst op 3 schoolslagafstanden. Ondanks zijn schouderblessure bleef hij keurig in de buurt van zijn PR’s en wist die op de 200m zelfs te verbeteren.Debutant bij de heren senioren 1-2 was Luuk Ruinemans, met een 13e plaats op de 50m rugslag.

Milan Veelders en Arnoud Bult mochten starten op het NK junioren (geboortejaar 2007-2008) op de 1500m vrije slag. En dat ging heel goed. Arnoud werd 13e met een nieuw PR. Milan zwom naar een fantastische tijd van 17:12.37, wat resulteerde in een zilveren medaille en een nieuw clubrecord!

Namens De Dinkel zwemmers en trainer van harte gefeliciteerd met deze superresultaten!