Sport & Vrijetijd

De Veldkamp sluit jubileumjaar af met geweldige circusvoorstelling

DENEKAMP - De Veldkamp bestaat sinds afgelopen augustus 50 jaar. Dit hebben ze dit schooljaar op een mooie manier gevierd. Ze hebben het schooljaar afgetrapt met een geweldige dansdag voor alle groepen. Een vrolijk begin van een feestelijk jaar. Halverwege het schooljaar hebben de kinderen een eigen dans bedacht en deze is vervolgens op film uitgebracht. Door het enthousiasme en de expertise van Tessa Kortenbach waren zowel de dansdag als de film een groot succes. 

Maandag 4 juli stond de laatste activiteit op het programma. De kinderen hebben genoten van een geweldige circusdag. Net als 25 jaar geleden, toen ook dat jubileum natuurlijk gevierd werd.

Het schoolplein veranderde in een openlucht circusfestival met een grote piste in het midden. 's Ochtends brachten twee enthousiaste mensen van het Schoolcircus de kinderen in de stemming door ze te laten genieten van een voorstelling. De oeh's en de aah's gevolgd door luid applaus gaven aan dat de kinderen het leuk vonden. Toen was het de beurt aan de kinderen. Ze hadden twee uur de tijd om met de groep een circusact voor te bereiden. het Schoolcircus had vele attributen bij zich. Er werd gejongleerd, aan acrobatiek gedaan en natuurlijk ontbraken de clowntjes en de dieren ook niet. Om 13.30 uur zat het schoolplein vol met ouders, grootouders, buren, oud-collega's en andere belangstellenden. De 'circusdirecteur' heette iedereen welkom en daarna was het de beurt aan alle kinderen om hun kunsten te laten zien aan het publiek. Gespannen, maar vooral enthousiaste koppies vulden de circuspiste. Na deze geweldige voorstelling was er voor alle kinderen nog een heerlijk ijsje van La Bomba. De ouders kletsen nog even bij onder genot van een kop koffie. De dag werd afgesloten met een reünie van collega's en oud-collega's. Hier werden de nodige mooie herinneringen opgehaald en gedeeld over 50 jaar Veldkamp.

Ze kunnen terugkijken op een geweldig jubileumjaar!