Sport & Vrijetijd

Bronzen medaille voor Mayke tijdens Nederlandse Kampioenschappen

OLDENZAAL - Afgelopen weekend werden in Amersfoort de Nederlandse kampioenschappen gezwommen voor de jeugd en senioren. Namens OZ&PC kwamen Niek Vreeling, Renske Oude Egbrink en Mayke van Tintelen aan de start.

Mayke had 5 limieten behaald en wist op 4 afstanden een finaleplek te bemachtigen in de categorie senioren para-zwemmers. Op de 50 meter schoolslag steeg Mayke in de finale boven zichzelf uit en veroverde de bronzen medaille in een nieuw persoonlijk record!

Niek had zich op 2 afstanden geplaatst. Hij komt voor het eerst uit in de categorie jongens jeugd. Op de 50 rugcrawl bleef hij net boven zijn persoonlijke record, maar op de 100 vrije slag wist hij een prachtig nieuw pr te zwemmen! Ook volgend seizoen is Niek nog actief in dezelfde leeftijdscategorie.

Renske had zich op maar liefst 6 afstanden geplaatst in de categorie meisjes jeugd. Zij had in de afgelopen maanden al haar pr’s al flink verbeterd en dus heel wat limieten behaald. Tijdens het afgelopen weekend bleef zij heel knap op al haar afstanden dicht bij haar persoonlijke records. Op 4 van de 6 afstanden haalde ze een plek bij de beste 20 in de sterk bezette categorie; op de zware 200 wissel en 200 schoolslag werd ze 15de van Nederland!

Komend weekend worden de Nederlandse kampioenschappen voor junioren gehouden in Eindhoven. Namens OZ&PC komt Siem de Zeeuw daar aan de start op de 50, 100, 200 en 400 meter vrije slag, de 100 en 200 rugcrawl en de 200 wissel. Veel succes!