Sport & Vrijetijd

Bewoners van Woonzorg Sint Jozef genieten van feeëriek kinderballet

WEERSELO - Leerlingen van de Ballet- Dans- en Musicalschool van Rieneke Droog hebben dinsdag 7 februari een prachtige dansvoorstelling in Sint Jozef in Weerselo  gegeven.  In het sfeervol gedecoreerde zorghuis lieten zij bewoners, ouders en familie genieten van een geweldig mooi en gezellig dansoptreden.

Vele bewoners waren naar de voorstelling gekomen en genoten bijzonder, ze schoten regelmatig in de lach en waren erg gecharmeerd en vertederd door de dansende kinderen. Telkens werd er als beloning spontaan een hartelijk applaus gegeven. Zelfs de kinderen die nog maar net begonnen zijn met de lessen dansten zonder schroom en met veel plezier alles geweldig goed mee! De kinderen hadden zich erg verheugd op het optreden en hadden er erg veel zin in om de verschillende dansen en een aantal gevarieerde onderdelen uit de les te laten zien van klassiek tot modern, o.a. een Zwanenmeer, een Meidans en de wervelende nieuwe Spaanse dans met prachtige bijpassende kleding was wel het hoogtepunt! Met een spetterende surprisedans, dansten ze enthousiast en vol zelfvertrouwen door de zaal. De kinderen hebben door een goede basis in het reguliere lesprogramma een mooie verfijnde dansante techniek en motoriek ontwikkeld. In hun roze balletkleding en verschillend gekleurde tutu’s zagen ze er prachtig uit en vonden het een feest om deze voorstelling te geven voor de bewoners en aanwezigen. Het plezier en enthousiasme dat ze er helemaal in op gingen was op de gezichtjes af te lezen.

Sfeervol en gevarieerd feestje

De verschillende muziekstijlen van o.a. klassieke muziek tot swingende pop- en kindermuziek brachten veel variatie in het geheel. Het was voor iedereen een moment van pril geluk en plezier. De bewoners waren erg gecharmeerd van de dansende kinderen en zongen en klapten enthousiast mee op de herkenbare, prachtige muziek. Ze houden er een waardevolle herinnering aan over, het was een feest voor jong en oud! Na afloop werden de kinderen als beloning voor hun inspanning op een lekker drankje getrakteerd.

Kennismaken

Wilt u uw kind laten kennismaken met dansen? Naast de eerste beginselen  van klassiek ballet behoren ook Pilates, Yoga, Street-Jazz-Musicaldans tot het lesprogramma. Alle lessen worden altijd door Rieneke persoonlijk gegeven. Er kan een gratis proefles worden gevolgd en ouders zijn van harte welkom om te komen kijken om een indruk van het lesprogramma te krijgen.

Voor meer informatie over de lessen kunt u contact opnemen met Rieneke Droog, Tel. 06-10663786 of per e-mail naar: r.droogkippers@gmail.com