Sport & Vrijetijd

Bentheimerwaldtocht: louter lachende gezichten

LOSSER - De vele voorinschrijvingen die de Losserse Wielerclub via wielersportbond NTFU binnenkreeg, wezen al op het vermoeden van grote deelname aan de Bentheimerwaldtocht. En wat heet: ruim 900 mountainbikers gingen op zondag 12 februari van start vanaf De Steenfabriek. 

Zoals de naam doet vermoeden voerden twee tochten van 51 en 62 kilometer richting Bad Bentheim. Twee pauzeplekken waren goed voor de inwendige mens. Op het binnenterrein van het kasteel was de eerste stop en anders dan bij voorgaande edities werd tijdens de kortere afstand ook een tweede stop ingelast. Onder de molen van Gildehaus deden de fanatieke fietsers zich te goed aan Bienestich en hete thee. De Idyllische plaatsjes onderweg spraken tot de verbeelding, ook van velen die van buiten Twente naar Losser waren gekomen: Assen, de Zaanstreek en Utrecht.

Coördinator van de mtb-commissie Mike Hilboling kijkt meer dan tevreden terug op een geslaagd evenement: “Het mooie en droge weer speelde ons in de kaarten. Er was een hele prettige en gemoedelijke sfeer onder de fietsers, maar ook onder de meer dan 90 vrijwilligers. Iedereen had er echt weer zin in na 3 jaar, was goed gehumeurd. We kregen veel complimenten over de mooie tocht en de goede organisatie. Dat viel echt op.”

Foto’s: Ronald Kamphuis