Sport & Vrijetijd

“Basisschool de Esch doet mee aan de Textiel Race”

OLDENZAAL - Heeft u nog veel kleren thuis en u weet niet waar u er mee naartoe moet? Wij, van Basisschool de Esch bieden uitkomst, want we doen mee aan de Textiel Race! Dit betekent dat mensen hun kleding (of andere textiel) naar onze school kunnen brengen, zodat deze kleding hergebruikt/gerepareerd en gerecycled wordt. 

Het doel van deze Race is dat mensen meer bewust worden van Textiel. Wist u dat er 8000 liter water nodig is om 1 spijkerbroek te maken? En dat de kledingstukken die bij het restafval komen verbrand worden?

Met het verzamelde textiel kunnen we punten verdienen voor de Race. We wegen de zakken en voor het aantal kilo’s krijgen we punten. Naast het verzamelen van textiel, repareren we ook kledingstukken. Hiervoor krijgen we namelijk ook punten voor de Race. Aan de race doen 9 scholen meer mee en de winnaar krijgt een mooie prijs. Het textiel kun je bij onze school inleveren links bij de hoofdingang of in het lokaal van groep 8 van Basisschool de Esch.

Op dinsdag 30 mei staat er een textielbalie bij ons op school. Kom voor meer informatie die dag naar ons schoolplein, zodat ook u bewuster wordt met textiel. Ook is het die dag mogelijk om uw textiel in te leveren.

Kijk voor meer informatie ook op www.textielrace.nl