Sport & Vrijetijd

85 jaar oud en nog steeds op hockey!

ALMELO - Wie kent hem niet bij MHC Almelo? In elk geval wel het stelletje ongeregeld dat elke zaterdagmorgen tussen 8.30 en 9.30 uur één van de velden onveilig maakt. Wim Voogel, het oudste spelende hockeylid van de vereniging is 1 maart 85 jaar geworden! Al sinds de jaren 70 is Wim lid en betrokken bij MHC Almelo. Coach van een jeugdelftal, lid maandagochtendploeg (MOP), recreantenadministratie, regelen koffie/thee na afloop op de zaterdagmorgen, Wim regelt het wel.

Hij was een gevaarlijke spits met een enorme scoringsdrang, waar sommige verdedigers een ernstig complex aan overhielden. Sportief kun je Wim wel noemen. Naast hockey deed hij aan tennis, schaatsen, zwemmen, maar vooral cricket was zijn grote passie. Hiervoor reisde hij het hele land door, om deze nobele sport te beoefenen. Al deze sporten beoefende hij als een echte gentleman, English Style.

Afgelopen zaterdag is hij door zijn team geëerd en heeft een prachtig shirt met rugnummer 85 ontvangen. Dat er nog vele jaren bij mogen komen en hopelijk op naar rugnummer 90!