Algemeen

Wim Bonthuis in het zonnetje gezet

In de afgelopen 30 jaar ging hij zo’n 40 keer op en neer naar Roemenië om de minderbedeelden te helpen. Een reis van ongeveer 2000 kilometer. En daarom werd Hammenaar Wim Bonthuis tussen Kerst en Oud en Nieuw door Hendriëtte Bruin van Schoenenhuis Jan Pas in het zonnetje gezet. Als blijk van waardering, en als bedankje voor al zijn inspanningen in de afgelopen 30 jaar, kreeg Wim Bonthuis een enorme mand met lekkere dingen aangeboden.

Dat Wim Bonthuis bij Schoenenhuis Jan Pas in Den Ham in het zonnetje werd gezet is niet toevallig. Bij Schoenenhuis Jan Pas worden namelijk in twee containers schoenen en kleding ingezameld voor Roemenië. Mensen uit Den Ham en omgeving kunnen hier hun schoenen inleveren, mits ze uiteraard schoon en heel zijn. Ook schoenen die aan het einde van het seizoen niet meer verkoopbaar zijn worden door Schoenenhuis Jan Pas gedoneerd. Wim Bonthuis zorgt bij tijd en wijle dat de containers worden geleegd en de ingezamelde spullen in Roemenië terechtkomen, bij mensen die daar behoefte aan hebben. 

Hendriëtte Bruin van Schoenenhuis Jan Pas zegt over de inspanningen van Wim Bonthuis: “Het is echt geweldig werk dat Wim doet. Wij vonden het dan ook een mooi moment om hem eens in het zonnetje te zetten. 30 jaar is echt een hele lange periode en het is knap dat hij zich zolang belangeloos voor anderen heeft ingezet.” 

De inmiddels 80-jarige Wim Bonthuis is overigens nog niet van plan om te stoppen met zijn liefdadigheidswerk. Hij zegt: “Zolang ik gezond ben en zolang ik er schik aan heb zal ik dit werk blijven doen. Wel is het de laatste keer geweest dat ik met de auto ben gegaan, want 2000 kilometer is op mijn leeftijd toch wel een hele uitdaging. Maar we proberen de mensen daar te blijven helpen. De volgende reis staat gepland voor oktober van dit jaar en we zullen dan ook schoenen en kleding blijven inzamelen. Ook bij Schoenenhuis Jan Pas in Den Ham!”