Algemeen

Wethouder Nordkamp bezoekt Erve Kraesgenberg

LOSSER - PvdA-wethouder Jimme Nordkamp - vergezeld door ambtenaren Marco Klein Poelhuis en Helma Fokkink - heeft donderdag 23 februari een kennismakingsbezoek gebracht aan de Erve Kraesgenberg. Door voorzitter Joep Bode, penningmeester Aljan Talens en bestuurslid horeca René Kamphuis heeft Nordkamp zich eens goed laten informeren hoe Erve Kraesgenberg nu precies in elkaar steekt en wat voor unieke positie de Erve eigenlijk inneemt in de Losserse gemeenschap en wat voor een prachtig stuk cultureel erfgoed Erve Kraesgenberg - deels stammend uit begin 1600 - eigenlijk is. 

V.l.n.r. Helma Fokkink (gemeente), Jimme Nordkamp (wethouder), René Kamphuis (EK), Joep Bode (EK), Aljan Talens (EK) en Marco Klein Poelhuis (gemeente) in de tuin van Erve Kraesgenberg.

Ook werd er gesproken over het verleden, het heden en uiteraard over de toekomst van de erve. De unieke en belangrijke positie in de Losserse gemeenschap wordt al gelijk bevestigd door het aantal evenementen dat jaarlijks op de erve plaatsvindt; in 2022 waren dat er zo’n 300, voor 2023 zijn dat er zelfs nog meer. Verenigingen en organisaties als Sempre Crescendo, Losserse Bridge Club, Jeu de boule Club, Fundament, De Culturele Ontmoeting, Filmhuis Losser, Bach in de Kraesgenberg, midwinterhoornblazers  en de Vrienden van de Kraesgenberg hebben hun vaste stek op de erve. Daarnaast zijn er nog veel Lossernaren die er als feestlocatie gebruik van maken. Kortom Erve Kraesgenberg leeft als nooit tevoren.

Toch zijn er ook zorgen voor de toekomst. In het huidige bestuur (naast Bode, Talens en Kamphuis ook nog bestaande uit Jan Willen Prakken en Monique de Kinkelder) zijn er drie leden rond de 70 en hebben er twee een drukke onderneming die veel van hun tijd opslokt. Uitbreiding van het bestuur is dus wel gewenst. Naast een bestuurslid is men ook nog druk op zoek naar een secretaris. Daarnaast loopt het vrijwilligersgilde natuurlijk ook bij de Kraesgenberg terug. Dus ook daar mag wel wat versterking komen, zodat het huidige bestuur wat minder met de uitvoering bezig hoeft te zijn en wat meer met het beleid. Toch hebben alle bestuursleden vertrouwen in de toekomst; het is tenslotte een prachtige organisatie op een schitterende locatie waar heel veel Lossernaren plezier aan beleven dus die bestuurders en vrijwilligers zullen zich echt wel melden.Wethouder Nordkamp zegde ook toe zijn uiterste best te doen om te kijken waar de gemeente de erve mogelijk nog kan ondersteunen.

Heb je interesse in een bestuurs- of vrijwilligersfunctie? Stuur dan een mail naar info@kraesgenberg.nl