Algemeen

Werkzaamheden centrumplein De Lutte gestart

DE LUTTE - Vandaag zijn de werkzaamheden aan het centrumplein in De Lutte gestart. De werkzaamheden beginnen voor de Elfterborgh, gedeeltelijk voor de school en vanaf 8 mei ook in de parochietuin van de kerk. Dorpswethouder Marian Oosterbroek en Benny Visschedijk, voorzitter Stichting Dorpsbelangen De Lutte, gaven het startsein voor de werkzaamheden.

Dorpswethouder Marian Oosterbroek is blij dat de werkzaamheden nu van start gaan: "Met deze werkzaamheden maken we De Lutte nog aantrekkelijker voor inwoners en toeristen. Samen maken we het dorp klaar voor de toekomst. We hopen op een voorspoedige uitvoering van de werkzaamheden en bedanken omwonenden en ondernemers alvast voor hun begrip." Bouwen aan De Lutte De werkzaamheden aan het centrum van De Lutte, onder de naam Bouwen aan De Lutte, zijn in verschillende fases verdeeld. Waarbij rekening wordt gehouden met het terrassenseizoen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan het centrumplein en de Lossersestraat eind 2023 klaar. In 2024 volgen dan nog de Plechelmusstraat, terrassen, aansluiting met de Dorpstraat, Beatrix-, Irene- en Margrietstraat. Projectwethouder Jaimi van Essen: “Na de Dorpstraat, het eerste deel van de Lossersestraat en de werkzaamheden bij Erve Boerrigter gaan we nu aan de slag met het centrumplein. Een van de grootste projecten die we de komende jaren gaan uitvoeren. Zo investeren we flink in het dorp. In verschillende fases bouwen we aan een kwaliteitsimpuls voor De Lutte!”

Bereikbaarheid en informatie Tijdens de werkzaamheden blijven de parkeerplaatsen op het centrumplein zoveel mogelijk bereikbaar. Daarnaast is parkeren mogelijk bij Erve Boerrigter. De hoofdingang van de school en het schoolplein blijven bereikbaar. De Boerrichterstraat en parkeergarage-ingang van de Elfterborgh zijn bereikbaar via de Nieuwstraat. De stoep langs de Lossersestraat aan de kant van de parochietuin en de ingang van het wandelpad langs de parochietuin (naast de parkeerplaats van Lutters Kwartier) zijn vanaf 8 mei afgesloten. Het parochiehuis blijft wel bereikbaar.

Omgevingsmanager Mariëlle Schrijver is elke dinsdagochtend van 09.00-11.30 uur in de hal van Erve Boerrigter aanwezig voor een inloopmoment. Iedereen met vragen, opmerkingen of interesse is van harte welkom. De planning en voortgang van de werkzaamheden zijn te vinden via de Bouwapp ‘Bouwen aan De Lutte’. Download de BouwApp via de App Store of Google Play Store. Zoek op Bouwen aan De Lutte en klik op het sterretje om het project te volgen. Of klik op debouw.app/ projects/bouwen-aan-de-lutte.