Algemeen

TvL Kozijnen met nieuwe locatie en tweede generatie klaar voor de toekomst

DENEKAMP – Wie via de Hanzeweg het bedrijventerrein in Denekamp oprijdt kan er niet omheen: de naam TvL Kozijnen prijkt op de gevel van het pand en op de busjes op het terrein. “Het is een zichtlocatie, dat is een bonus”, vertelt Tom van Laar die met zijn bedrijf op 1 juli 2022 zijn intrek nam in de voormalige garage van Tellmann auto’s.

TvL Kozijnen is de specialist in kunststof kozijnen, deuren, ramen en schuifpuien. Ook dakramen, gevelbekleding, raamdecoratie, terrasoverkappingen, rolluiken en screens behoren tot het aanbod. Producten van gerenommeerde merken als Keralit, Velux, Somfy, Aluplast, Becker en Schüco, en verschillende types, worden door vakmensen geplaatst in heel Nederland. Daarnaast herstelt en renoveert de servicedienst van TvL beschadigde kunststof kozijnen. Denk hierbij aan stoot-, krasen foute boorbeschadigingen, of grote gaten aan de binnen en⁄of buitenzijde. TvL werkt alleen met hoogwaardige materialen die door de kozijnleveranciers worden voorgeschreven. De monteurs van TvL zijn door de leveranciers opgeleid en getraind tot specialisten op het gebied van schadeherstel. Ook renovatie van bestaande kunststof kozijnen, zoals bijvoorbeeld herstel van werking of het aanbrengen van een nieuwe kleurfolie, is mogelijk.

Familiebedrijf

Dat er anderhalf jaar geleden nog een garage zat is niets meer van terug te zien.

Het fraaie raamen kozijnwerk van het pand en de aangrenzende woning tonen aan dat er vakwerk is verricht. Op deze locatie zijn dan ook elke dag vakmensen bezig. “Ik ben sinds 1 april 2014 zelfstandig en min of meer ‘in de kozijnenwereld gerold’. Ik begon met montagewerk, maar wou graag helemaal voor mezelf bezig. Sinds vijf jaar doe ik alleen nog volledig eigen klussen, hoofdzakelijk rondom kunststof kozijnen. Vanaf toen ging het ook hard. Eerst kwam mijn jongste zoon erbij en later de andere. Mijn vrouw werkt ook in het bedrijf en we zijn nu met een team van zes mensen.

We zijn uitgegroeid tot een echt familiebedrijf’

Binnenkort komt daar nog een nieuwe collega bij. Alle monteurs zijn vrienden van de familie. Bijvoorbeeld een monteur is een teamgenoot van het klootschietteam van mijn zoons, een andere is een zoon van een vriend van mij en zit weer in het voetbalteam van mijn zoon. Van oorsprong komen we uit Oldenzaal, daar huurden we een hal. Maar die werd te klein.

Toen zijn we op zoek gegaan naar een geschikte locatie om te kopen. Hier was een geschikte locatie vrij. Dit is prachtig, mooier kun je het niet krijgen. Het is een zichtlocatie, dat is een bonus. Maar het ging vooral om ruimte voor opslag, laadruimte en ruimte om alle aanhangers, bussen, materialen etc. kwijt te kunnen. In 2020 is de tweede generatie bij in het bedrijf gekomen. We zijn uitgegroeid tot een echt familiebedrijf. De werksfeer is heel goed, dat is het belangrijkste voor mij. Ik heb liever dat ze er een dag langer over doen en dat de sfeer goed is dan dat ze worden opgejaagd. Dat wil ik absoluut niet”, aldus van Laar.

Eer van je werk

“De kozijnenwereld vond ik meteen vanaf het eerste moment een prachtig vak”, vervolgt van Laar enthousiast.Verduurzameniseengunstige bijkomstigheid. Het vak is gewoon mooi, je ziet een huis echt opknappen en mensen blij zijn. Je hebt echt eer van je werk, dat is het mooie van dit vak. Wij voeren renovaties uit door heel Nederland, hoofdzakelijk voor particulieren. We hebben eigenlijk alleen maar klanten via via. Puur van mond-tot-mondreclame.

Familie en vrienden die ons aanraden, op die manier kwamen we altijd aan onze klanten. Bijvoorbeeld in Almere is een specifieke wijk waar we bijna de hele wijk hebben gedaan. We zijn in Spijkenisse en Vlaardingen geweest, waar we de halve straat hebben gedaan. Een belangrijke drijfveer is dat je waardering voor je werk hebt. Wij krijgen heel veel complimenten over hoe de jongens werken. Dat ze netjes in gedrag en taal zijn, de boel netjes afdekken. We hebben nette bussen, nette jongens aan het werk in nette bedrijfskleding en het gereedschap goed voor elkaar. Alles is van onszelf. Daarbij werken we alleen met eigen vakmensen, waardoor er altijd een bekend en betrouwbaar gezicht voor de deur staat. We krijgen ook veel complimenten over hoe de jongens met elkaar werken: gezellig, ontspannen en gewoon goed werk leveren. Daarom is de sfeer zo belangrijk.”

Langetermijnvisie

“Wanneer mensen kozijnen willen hebben, dan willen ze vaak ook screens en rolluiken hebben. Dat verkopen we als een pakket, het hoort gewoon bij elkaar. Betrouwbaar en eerlijk overkomen is heel belangrijk in onze wereld, dat is een drijfveer voor ons. Met verduurzamen zitten we in de goede hoek. Het gaat goed en we zijn tevreden met hoe we ervoor staan.

Daarbij werken we alleen met eigen vakmensen’

We zijn gegroeid met wat er op ons pad kwam. Dat blijft niet eeuwig zo doorgaan, dus we moeten ook proactief blijven. We proberen steeds professioneler te worden met zoveel mogelijk in eigen beheer. Daarbij letten we op wat er in de marktontwikkeling gebeurt. We zijn een ambitieus bedrijf, maar willen wel gestaag groeien. Je moet eerst de voorkant goed hebben voordat je weer een stapje verder gaat. Daarbij moet je de mensen en kennis hebben. Wij stellen mensen gerust door op lange termijn mee te denken. Ik heb mijn eigen zoons Sam en Mick in dienst, zij zijn enthousiast om het over te nemen. Om de opvolging goed voor elkaar te hebben is een goede naam en reputatie belangrijk, dat stelt de mensen ook weer gerust”, vertelt de kozijnondernemer.

Voor meer info of uitgebreid advies kunnen mensen vrijblijvend contact opnemen via 06-45456000 of info@tvlkozijnen.nl. Er kan ook altijd ene afspraak gemaakt worden om bij ons langs te komen aan de Hanzeweg 15 in Denekamp.