Algemeen

Stichting Voedselbos Oldenzaal gaat aan de slag

OLDENZAAL - Na bijna drie jaar is het de Stichting Voedselbos Oldenzaal gelukt om binnenkort met de aanleg van een Voedselbos(je) een start te maken. In samenwerking met WBO Wonen en met een aantal buurtbewoners gaat in de Glindebuurt in Oldenzaal het Glindebos gerealiseerd worden. Aan de hand van een heel mooi professioneel ontwerp gaan er in het (vroege) voorjaar allerlei mooie vruchtbomen, bessenstruiken, bramen en kruidplanten door de bewoners zelf geplant worden.

De Stichting ziet het Glindebos als een mooie opmaat en kraamkamer naar een groter Voedselbos waarvoor nog steeds het project Vondelpark in de buurt van de wijk de Thij in beeld is. Zij hoopt van ganser harte dat hiervoor dit jaar van de Gemeenteraad Oldenzaal het groene licht komt zodat hiermee in 2025 van start gegaan kan worden.

Voor de aanleg van het Glindebos is nog steeds veel geld nodig. Bedrijven, organisaties en particulieren die het Glindebos en eventueel het groter aan te leggen Voedselbos willen sponseren en financieel willen ondersteunen, kunnen dit per mail laten weten: henry.otter@anande.nl.