Algemeen

Sleuteloverdracht aan carnavalshoogheden Dinkelland

DINKELLAND - Alvorens het carnavalsgeweld losbarstte vond afgelopen woensdag 15 februari de ceremoniële sleuteloverdracht plaats in het gemeentehuis in Denekamp. Traditioneel togen alle hoogheden uit de gemeente Dinkelland ’s avonds naar het gemeentehuis. Daar kregen ze uit handen van burgemeester John Joosten en wethouder Benno Brand de sleutels en speldjes uitgereikt.

Voorafgaand aan de sleuteloverdracht werd in de Raadzaal een foto gemaakt van alle hoogheden bij elkaar. Vervolgens kwamen alle hoogheden via de hoofingang binnen, voorafgegaan door de hofkapel. Zij werden welkom geheten door de burgemeester. Het welkomstwoord werd echter abrupt ‘onderbroken’ door Babet Blokhuis en Elise Tijert die een carnavaleske act opvoerden. Tussen alle activiteiten door was er muziek van de hofkapel en de band ‘Drie keer niks’. 

Jubilerende verenigingen

Naast de burgemeester en wethouder kwamen ook de kopstukken van de jubilerende verenigingen ook nog aan het woord. Dit jaar vieren De Nettekörknkes uit Deurningen (55 jaar), De Hènige Slepvèènt uit Oud Ootmarsum (22 jaar) en De Pearse Köp uit Weerselo (11 jaar) hun jubileum. Prins Maarten II van de 50-jarige Köttelpeer’n uit Denekamp deed ook nog een woordje.