Algemeen

Schoolkinderen herdenken op 3 april bevrijding van Oldenzaal

OLDENZAAL - Oldenzaal is op 2 april 1945 bevrijd van de Duitse bezetter. Elk jaar organiseert het Comité Nationale Feest- en Gedenkdagen Oldenzaal op de begraafplaats aan de Hengelosestraat met groepen 8 van de Oldenzaalse basisscholen een herdenking. Dit jaar zijn de kinderen van de Franciscusschool bij de herdenking aanwezig. De herdenking is op maandag 3 april. 

De ceremonie begint op 3 april om 10.00 uur. Na het hijsen van de bevrijdingsvlag houdt burgemeester Patrick Welman een toespraak. Daarna volgt een rondgang langs de graven van gevallenen die actief betrokken waren bij de bevrijding van Oldenzaal. Ook de graven van de Oldenzaalse slachtoffers van de explosie op de Groote Markt tijdens het bevrijdingsfeest worden bezocht. Bij de graven van de Engelse en Canadese oorlogshelden houdt een delegatie van de Stichting Veteranen Oldenzaal een erewacht en de schoolkinderen laten er bloemen achter. De kinderen van de Franciscusschool lezen - na een moment van stilte - een aantal gedichten voor. De ceremonie wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.

Het Comité Nationale Feest en Gedenkdagen Oldenzaal van de gemeente Oldenzaal nodigt belangstellenden van harte uit om deze samenkomst bij te wonen.