Algemeen

Repair Café Tubbergen bestaat één jaar

TUBBERGEN - In april 2023 werd het Repair Café Tubbergen geopend, dus inmiddels bestaat het één jaar. In dat jaar is er veel gebeurd. Het aantal vrijwilligers is gegroeid naar elf personen. In een jaar tijd hebben de vrijwilligers bijna vierhonderd apparaten onder handen gehad, waarvan het merendeel gerepareerd kon worden. Van de apparaten welke niet konden worden gerepareerd, waren vaak de onderdelen te duur.

”We hebben veel bezoekers gehad, zeker nu we in kringloopwinkel De Beurs zitten. Ook hebben we met velen een kopje koffie gedronken. Met de medewerkers en vrijwilligers van De Beurs is inmiddels een zeer goede relatie opgebouwd, waarbij over en weer geholpen wordt’’, aldus de stichting.

In de afgelopen jaar is wel gebleken dat het repareren van printers, faxen en scanners alleen mogelijk is als de computer erbij wordt geleverd, daarom zullen dergelijke apparaten niet meer worden gerepareerd.

Extra opening

Het Repair Café is geopend op donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Dit blijft ook zo. ”Echter hebben we gemerkt dat dan niet iedereen tijd heeft om langs te komen. Daarom zal met ingang van 4 mei 2024 op iedere eerste zaterdagmorgen van de maand het Repair Café ook geopend zijn.” Wel met de beperking dat in principe niet gerepareerd wordt, maar wel goederen ingeleverd kunnen worden.

Het Repair Café is op donderdag 9 mei gesloten i.v.m. Hemelvaartsdag.

Vrijwilligers

Uiteraard kan het Repair Café nog steeds vrijwilligers gebruiken, dus u kunt zich aanmelden via repaircefetubbergen@gmail.com

Graag zien de vrijwilligers u op donderdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur. Of anders op de eerste zaterdagmorgen van de maand (ook van 10.00 tot 12.00 uur).