Algemeen

Repair Café de Hagedoorn open op vrijdag 22 maart

ALMELO - De vrijwilligers van Repair Café de Hagedoorn staat op vrijdag 22 maart van 12.30 tot 15.30 uur weer voor u klaar in de oude Hagedoornschool aan Wilgenstraat 11 in Almelo. 

Koffiemachines en meer dan dertig reparaties

Het goede nieuws: meer en meer mensen weten de weg te vinden naar het Repair Café. Ook afgelopen keer, op 8 maart, waren er rond de dertig reparaties en daar is Repair Café de Hagedoorn heel blij mee. De slogan van het Repair Café is dan ook: ‘Weggooien: nee! Naar het Repair Café ermee!’

Allerlei verschillende reparaties komen voorbij. Iedere bezoeker van het Repair Café wil graag dat er voldoende tijd en aandacht is voor de reparatie van zijn apparaat. Steeds meer mensen komen met een kapotte of lekkende koffiemachine naar het Repair Café. Het repareren van de grote, complexe koffiemachines vraagt heel veel tijd. Als een reparateur ermee aan de slag gaat, kost dat minstens de hele vrijdagmiddag om te proberen de problemen te verhelpen. In die tijd kan een reparateur geen andere reparaties doen. Het is steeds duidelijker geworden dat de inbreng van zoveel koffiemachines ertoe leidt dat andere reparaties in het gedrang komen. Om iedereen op een goede en correcte manier van dienst te zijn moet er iets veranderen.

Nieuwe regel voor de inbreng van koffiemachines

De inbreng van de grotere koffiemachines moet vanaf nu per e-mail (info@repaircafealmelo.nl) worden aangemeld, met vermelding van telefoonnummer en type koffiemachine. Het Repair Café geeft vooraf bericht als u aan de beurt bent om uw koffiemachine te laten repareren. De inbreng van Senseo’s hoeft niet te worden aangemeld. Het vooraf aanmelden van uw koffiemachine is belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende tijd is voor de reparateurs om ook andere reparaties goed te kunnen doen.

Weggooien: nee!

Beste Almeloërs, wij dagen u uit! Waarom iets nieuws kopen als repareren mogelijk is? Kom met uw reparaties naar Repair Café de Hagedoorn op 22 maart. Repareren en hergebruiken betekent minder afval, minder gebruik van grondstoffen en duurzamer leven, ook nu in 2024.

Voor reparaties betaalt u een vrijwillige bijdrage. Betalen kan ook met uw telefoon met behulp van de aanwezige QR-code. Maximaal één reparatie per bezoeker. Graag parkeren op het schoolplein. Verdere informatie vindt u op: www.repaircafealmelo.nl en op Facebook.