Algemeen

Rally Rotoract opbrengst voor BoesCoolFit

OLDENZAAL - Rotaract Oldenzaal is de club voor studerende en werkende jongeren tussen de 18 en 35 jaar. Met de club dienen ze drie doelen, namelijk een bijdrage leveren aan de maatschappij, zichzelf ontplooien middels het organiseren van activiteiten en gezelligheid.

Maatschappelijke betrokkenheid

Elk jaar organiseert de Rotaract Oldenzaal de Boeskool Rally, een bol-pijl tourtocht door het prachtige Twente. Het geld dat wordt ingezameld met dit evenement wordt ieder jaar aan een ander (Twents) goed doel geschonken. Naast dit jaarlijkse evenement zetten ze zich ook op andere manieren in om de maatschappij mooier te maken (denk hierbij aan vrijwilligerswerk bij verschillende goede doelen).

Dit jaar vond de rally plaats op 18 juni

De rally, die door het mooie Twente leidde, eindigde deze dag bij ’t Peuleke in Rossum. De opbrengst ging dit jaar naar de stichting BoesCoolFit. Een stichting die samen met het basisonderwijs en alle sportaanbieders uit Oldenzaal zorgt voor een groot aanbod van sportkennismakingscursussen. Boes, de mascotte van BoesCoolFit, kreeg de cheque overhandigd van Floris Engebertink, voorzitter van de rotoract, van € 2000,-.

Het ingezamelde geld gaat BoesCoolFit gebruiken voor het binnenschoolse sportproject: ‘Zit ik lekker in mijn vel?’ Dit project gaat BoesCoolFit in samenwerking met budovereniging Hantei aanbieden op de basisscholen in Oldenzaal.

In het najaar starten de eerste scholen al met de lessen die gegeven zullen worden door Carlos Platier Luna (winnaar van Expeditie Robinson 2017) waarbij de rode draad in het aanbod ‘weerbaarheid’ is.

In het programma wordt door middel van spel, gevechtstechnieken en gesprekken kinderen geleerd hun grenzen aan te geven. Maar ook die van anderen leren ontdekken, herkennen en respecteren, waardoor ze in staat zijn afgewogen (eigen) keuzes te maken. De lessen vinden met name plaats in de Dojo van Hantei. Maar een programma op maat binnen de eigen school behoort ook tot de mogelijkheden.