Algemeen

Plus Bellers: einde van een tijdperk in Overdinkel

OVERDINKEL - Het is november 2002 als Robert Bellers vindt dat hij wel toe is aan iets anders. In die periode werkt hij als bedrijfsleider bij de Albert Heijn in Losser. Op het telefoontje van de supermarktorganisatie Plus met de vraag of hij van de Super de Boer-supermarkt in Overdinkel een Plus supermarkt wil maken, zegt hij in eerste instantie ‘nee’. Als hij dit tegen zijn vrouw Diana zegt, brengt zij hem op andere gedachten. Zei ze voorheen dat ze niet met hem zou willen samenwerken, zegt ze nu: “Misschien is het toch ook wel heel erg leuk.” Robert belt terug en het wordt snel geregeld.

“De De Boer stickers eraf en Plusstickers erop,” blikt het echtpaar terug. Met minimale aanpassingen en investeringen zouden ze wel kijken hoe het zou gaan lopen. Rond 2011 werd er nog eens verbouwd. Investeren in mensen, in klanten en medewerkers is beter dan in materiaal, is het devies. Het blijkt een gouden formule. Lokale verenigingen, scholen, sportclubs, ze kunnen altijd aankloppen bij de Bellers voor sponsoring in welke vorm dan ook. Het werd gewaardeerd.

Voldoende energie voor de volgende verbouwing?

Met de tijd meegaan, is belangrijk. Een volgende grootse verbouwing kwam op de agenda, al een aantal jaren geleden, maar vond in eerste instantie geen doorgang. Toen er een definitieve ‘go’ kwam, kwam tevens het besef bij Robert (58) en Diana (57): willen we dit nog wel? We lopen tegen de zestig en hebben we dan nog wel die energie om het zo op te pakken zoals we willen. Is het niet tijd om ons bezig te houden met andere dingen? Het woog mee om plaats te maken voor een opvolger. “Het is een proces en komt niet van het ene op het andere moment,” vertelt Robert over de beslissing te stoppen, “Je weegt alle voor- en nadelen zorgvuldig af.” 

Geweldig team en weinig verloop

“We kijken terug op 20 hele mooie jaren,” zegt Diana, “Ik kom uit de zorg en Robert uit een commerciële hoek. We hebben in dat opzicht heel veel van elkaar geleerd, ook van onze medewerkers en klanten. We hebben het altijd over de Plus Bellers familie en zo voelt dat ook: één grote familie, waarmee we in de loop der jaren al heel wat meegemaakt hebben.” Het Kinderfestijn, Moonlight Shopping met een optreden van Gert Timmerman in de winkel, het uitdelen van appels tijdens de vierdaagse, de helikoptervlucht, de jaarlijkse barbecue en ski-en met de medewerkers in Sauerland. Het is een reeks van de vele activiteiten die het echtpaar voor klanten en/of medewerkers organiseerde. “Het wij-gevoel is altijd heel erg bijzonder geweest,” vervolgt Diana. “En we hebben ervan genoten,” vult Robert haar aan, “Die saamhorigheid, dat ga ik wel het meeste missen straks, denk ik.”

Superenthousiast nieuw bedrijfsleiderspaar

Zaterdag bedankten Robert en Diana hun klanten met een kop koffie en wat lekkers. Met het personeel was er op een zaterdag ervoor al een afscheidsfeestje geweest: met zo’n 60 personen werd er gelasergamed in de winkel! Zondag werd de sleutel overgedragen aan het jonge ondernemerspaar Joost en Mandy van Haaren. Met een beetje weemoed zegt Robert: “Ze zijn superenthousiast, eigenlijk net zoals wij toen we begonnen. We wensen ze veel succes en geven ze mee dat ze zuinig zijn op het prachtteam dat er staat.”