Algemeen

Volop vertier tijdens pinksterweekend

Pareldagen van Vasse

VASSE - Ieder jaar tijdens het pinksterweekend staat het evenemententerrein in Vasse vol met vertier en vermaak voor jong en oud. Vassenaren maken zich zoals vanouds weer op voor hun dorpsfeest: de Pareldagen van Vasse! De organisatie heeft voor 2024 een afwisselend programma samengesteld met zowel nieuwe als vertrouwde onderdelen. Het gehele weekend gratis entree.

Woensdag t/m vrijdag

Op woensdag 15 mei gaat de Parelwandel-driedaagse van start. Drie dagen lang wordt er 8 kilometer fanatiek gewandeld door Vasse, Mander en Hezingen. Starten is mogelijk tussen 18.00 en 19.00 uur bij Het Bolscher te Vasse. De wandel-driedaagse wordt opgevolgd door het bedrijvenuurtje op de vrijdagavond.

Zaterdag 18 mei

De kermis is vanaf zaterdagmiddag te bezoeken en de hele dag staat vervolgens in het teken van jong en oud. Denk hierbij aan de kindermiddag, de seniorenmiddag en het volleybaltoernooi. Op de eerste feestavond mag Vasse de artiesten Jeffrey Parmentier en dj Jarzee verwelkomen. Uiteraard gratis entree voor iedereen.

Zondag 19 mei (eerste pinksterdag)

Op deze dag is er ontzettend veel te doen! De zondag gaat om 09.00 uur ronkend van start met de Pareltoertocht. Een klassieke brommerrit van meer dan 70 kilometer door Noordoost-Twente. Deelnemers kunnen starten vanaf het Parelterrein. Vanaf 11.00 uur start de organisatie met een nieuw onderdeel: Happen, Trappen en Tappen. Een fietsroute vol lekkers langs diverse (horeca)ondernemers in het dorp. Deelnemers voor deze route kunnen tevens starten vanaf het Parelterrein. Bij terugkomst kan men vanaf 14.30 uur genieten van de tweede editie van The Masked Singer. In het dorp wordt er al flink gespeculeerd wie er achter de maskers zitten. De Vassenaren komen daar maar op één manier achter, en dat is kijken op zondag 19 mei! Op zondagavond komt The Bacon Factory de pareltent platspelen. Uiteraard wederom gratis entree.

Maandag 20 mei (tweede pinksterdag)

Op de maandag komen bekende onderdelen zoals de Parelprijzenparade, de huldiging van de sportkampioenen en het mountainbikeparcours voorbij. De vlonder wordt dit jaar omgetoverd tot een echt Top2000-café. Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom om mee te doen aan de Top2000-quiz of om te genieten van de beste platen. Samen knallen de bezoekers vanaf 18.00 uur het weekend uit met dj Sander Scheperman.

“Wij proberen een bezoek aan het evenement voor iedereen zo laagdrempelig mogelijk te houden. Zo is het bijvoorbeeld ieder jaar nog gelukt om geen entree te heffen voor de feestavonden en de kleinere dagactiviteiten. Tevens houden wij ook dit jaar vast aan een muntprijs van € 2,50. Daar moeten we wel bij zeggen dat dit zonder de inzet van vele vrijwilligers en de gulle bijdrage van ondernemers niet mogelijk zou zijn. Daar zijn we als stichting ontzettend dankbaar voor”, aldus voorzitter Lex Lansink.

Het credo van de Pareldagen luidt niet voor niets ‘voor en door het dorp!’. Maar wie denkt dat de Pareldagen alleen voor Vassenaren is, heeft het mis. Iedereen is van harte welkom om mee te doen aan de activiteiten, een biertje te drinken op de vlonder of uit zijn of haar dak te gaan tijdens de feestavonden.