Algemeen

Opbrengst gaat naar de Verjaardagsbox Tubbergen
Pop-up store Carnavalskleding 2.0 opent opnieuw de deuren

ALBERGEN - Drie keer is scheepsrecht. Maar als het aan Mieke Kamphuis en Mariët Schepers ligt, blijft het daar niet bij. Wel staan de dames vanaf maandag 23 januari voor het derde jaar in de pop-up store Carnavalskleding 2.0 aan de Ootmarsumseweg 155. Deze keer kunnen klanten zelfs in verschillende ruimtes op zoektocht naar hèt ultieme carnavalskostuum. Evenals voorgaande jaren gaat de opbrengst naar het goede doel van de prins en adjudant van cv de Alberger Bökke. Dit jaar is dat de Verjaardagsbox Tubbergen.

Vorig jaar waren de hippie-pakken niet aan te slepen. Of die dit jaar weer zo hoog scoren, is afwachten. Wat er hangt is in elk geval van topkwaliteit.

De pronkstukken zijn namelijk geretourneerde carnavalsoutfits en accessoires van de webshop Carnavalskleding.nl in Albergen.

Dameskleding in de werkplaats

Het jaar begon voor Mariët Schepers en Mieke Kamphuis gelijk druk maar feestelijk. Al bijna weken zijn zij bezig met de inrichting van Pop-up store Carnavalskleding 2.0. Vanaf 23 januari start de verkoop. “Dit jaar hebben we voor het eerst drie afdelingen.”,  zegt Mariët enthousiast. De voormalige werkplaats wordt de damesafdeling, de voormalige winkel hangt vol met kinderkleding en in het woonhuis ernaast richten we een thema-afdeling, zoals piraten of Flower Power, maar ook is hier genderneutrale kleding te vinden en herenkleding.”

Voordat de kleding de rekken ingaat, vindt er een strenge controle plaats. Soms is het ontbreken van een productkaart de reden waarom kleding onverkoopbaar is. Maar ook alle andere retourstukken worden nagekeken en zelfs na-geroken. “Sommige kleding ruikt gewoon nog naar bier of sigaretten”, zegt Mieke misprijzend. “Soms ook naar wasmiddel hoor. Maar dat is wel een teken dat de kleding is gedragen. Die kleding hangen we uiteraard niet in de winkel.”

Van ’t lijf verkocht

Desondanks blijft er nog een zeer uitgebreid aanbod over. Vorig jaar kon de verkoop voorafgaand aan carnaval vanwege corona niet doorgaan. Richting het voorjaar kreeg de Pop-up store alsnog een tweede kans. Mond tot mond reclame had z’n werk ondertussen gedaan. Mensen kwamen van heinde en verre voor een geschikt carnavalspakje of een gekke accessoire. Vanwege het zachte weer, kon veel kleding zelfs buiten worden geëtaleerd. “Dat was echt een feestje!”, herinnert Mariët zich. “Zelfs mensen uit het westen van het land kwamen bij ons neuzen. Ze vertelden dat ze een trouwfeest hadden in Middeleeuwse stijl en zochten er een leuke outfit voor. Toevallig droeg ik op dat moment een jurk in de stijl van een kasteelvrouw. Die heb ik vervolgens letterlijk van ’t lijf verkocht”, grinnikt Mieke.”

Nieuwe ronde voor een goed doel

Inmiddels volgens traditie doneren Mariët en Mieke zich aan bij het goede doel dat de hoogheden van de Alberger Bökke jaarlijks kiezen. Dit jaar is dat de Verjaardagsbox Tubbergen “De vorige bijdrage ging naar Oekraïne”, informeert Mieke. “Het was een mooi en symbolisch bedrag van € 555,55. En dat dankzij de retouren van de webshop Carnavalskleding.nl. Niet alleen krijgt die kleding een tweede ronde, de nieuwe eigenaren van deze kleding steunen er ook nog eens een prachtig doel mee!”

De verkoop gaat vrijdag 27 januari van start. Vanaf dan is Pop-up store Carnavalskleding 2.0 vier weken lang geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.