Algemeen

Oldenzaal klimt (weer) tegen MS

OLDENZAAL - Alle leden van team Oldenzaal tegen MS zijn inmiddels al weer een tijdje terug uit Frankrijk. Op tweede pinksterdag hebben zij daar te voet de Mont Ventoux beklommen om aandacht te vragen voor Multiple Sclerose (MS) en geld in te zamelen voor deze neurologische aandoening. De Oldenzalers deden dit samen met nog zo’n 700 deelnemers, die wandelend, fietsend of zelfs op de skeelers naar boven gingen tijdens de tiende editie van het evenement: ’Klimmen tegen MS’. Op deze maandag 6 juni was het echt bloedheet op de flanken van de befaamde en beruchte berg, dat maakte de top bereiken een grotere uitdaging.

Dorien Koehorst-Platvoet over haar ervaring: “Vanaf de laatste post was het nog maar 3 kilometer naar de top, toch voelde dit kale stuk mede door de vermoeidheid en warmte als 8 kilometer.”

”Maar het warme onthaal bovenaan door familie en deelnemers, maakte dat weer goed, hetgeen je deze dag bereikt had  gaf een ongelofelijk voldaan gevoel!”, aldus Jan Platvoet, de vader van Dorien. Samen beklommen zij dit jaar voor het eerst de berg.

Anouk Woordes, een van de oprichters van Oldenzaal tegen MS, deed dit jaar voor de vijfde keer mee aan het evenement. ”Het was weer een ervaring om nooit te vergeten en mijn deelname geeft me elk jaar een mentale boost, dus volgend jaar zijn wij of in ieder geval ik er weer bij!

Ik ben super trots op alle deelnemers die ieder in hun eigen tempo de top (weer) hebben bereikt! Ik wil alle sponsoren heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage, team Oldenzaal tegen MS heeft een cheque van ruim 10.000 euro aan Klimmen tegen MS kunnen overhandigen.”

De totale opbrengst van het evenement is inmiddels al over de miljoen heen en wordt volledig besteed aan onderzoek naar de ziekte MS.

Volgend jaar vindt Klimmen tegen MS op 29 mei plaats, team Oldenzaal tegen MS is dan weer van de partij.