Algemeen

Stichting Noot voor Nood maakt uitstapje mogelijk

Oekraïense kinderen en jongeren genieten van dagje uit naar Dolfinarium Harderwijk

OLDENZAAL - Op zaterdag 20 mei in de vroege ochtend vertrokken 75 mensen uit Oekraïne, die ten gevolge van de oorlog in Oldenzaal en omgeving wonen, per bus naar Harderwijk.

Het uitstapje was vooral voor de kinderen en jongeren een welkome afwisseling van hun dagelijkse leven. Vergezeld en begeleid door hun ouders werd onder ideale weersomstandigheden het Dolfinarium bezocht waar men kon genieten van de vele shows met zeeleeuwen, dolfijnen en walrussen. Tevens was er gelegenheid om een bezoek te brengen aan het mooie centrum van het oude stadje Harderwijk en de uitnodigende boulevard.

Het uitstapje werd mogelijk gemaakt door de Stichting Noot voor Nood. Tijdens acties in 2022 werden gelden opgehaald die de Stichting aanwendt om het verblijf van de vluchtelingen uit Oekraïne in Nederland enigszins te veraangenamen. Dat gebeurt onder andere door het organiseren van culturele evenementen en bijeenkomsten, het organiseren van Engelse les en door het aanbieden van uitstapjes zoals deze naar Harderwijk.