Algemeen

VVV Ootmarsum-Dinkelland begint met twee nieuwe beroepskrachten aan nieuw hoofdstuk in 121-jarig bestaan

Monique en Myra zijn de nieuwe gezichten van de VVV Ootmarsum

OOTMARSUM -  Een nieuw seizoen met nieuwe gezichten. Dat is deze dagen het motto van de VVV in Ootmarsum. Want met Monique Oude Egbrink-Hobbelt en Myra Braamse-Kottink heeft het toeristenkantoor aan het Kerkplein ook inderdaad twee nieuwe gezichten. Zij zijn de opvolgsters van de ‘vertrouwde gezichten’ van Karin Arens en Sandra Steenhagen die eind vorig jaar na een jarenlang dienstverband bij de VVV Ootmarsum-Dinkelland zijn vertrokken.

Met Monique Oude Egbrink en Myra Bramse-Kottink begint de VVV in Ootmarsum aan een nieuw hoofdstuk in het inmiddels 121-jarig bestaan. Waaraan in mei ook nog eens de benoeming van een nieuwe voorzitter kan worden toegevoegd.

De ledenvergadering zal dan de opvolg(st)er kiezen van Jos Bosch van wie na meer dan tien jaar trouwe inzet inmiddels ook afscheid is genomen.

Wie dat ook wordt, Monique Oude Egbrink en Myra Braamse zijn op woensdag 1 maart enthousiast begonnen aan hun nieuwe baan die ze beiden in deeltijd zullen vervullen met elk 20 uur per week. Functioneel zijn Monique en Myra zogeheten front-officemedewerksters. Als zodanig zullen ze de balie in het VVV-kantoor gaan bemannen en zijn ze dus het visitekaartje van de VVV Ootmarsum. Samen ook met diverse vrijwilligers.

Gepokt en gemazeld

Monique en Myra zijn weliswaar nieuw bij de VVV maar in Ootmarsum zijn ze allesbehalve nieuw. Myra is namelijk een geboren en getogen Ootmarsumse; dochter van de voormalige politieman Bernard Kottink. Monique woont al sinds 1996 in Ootmarsum. De geboren en getogen Fleringse is sindsdien getrouwd met Marc Oude Egbrink, onder meer als oud-carnavalsprins en chef-kok bij Gasterij Oatmössche ook geen onbekende in Ootmarsum. Toeristen zijn allesbehalve vreemd voor Monique. Zij is gepokt en gemazeld in de ruim 30 jaar die ze werkte als receptioniste bij diverse gerenommeerde hotels in de regio zoals De Holtweijde in Lattrop, Erve Hulsbeek in Oldenzaal, De Wilmersberg in De Lutte en De Wiemsel in Ootmarsum.

Maar nu ze de leeftijd van 50 jaar heeft bereikt, was het tijd voor iets anders. ,,Ik zat daar al langer over na te denken”, vertelt Monique, ,,toen ineens deze functie bij de VVV voorbij kwam. Ik wist meteen: dat is wat voor mij. Gelukkig ben ik aangenomen. Ik ben er heel blij mee en ik sta te popelen om een mooie invulling te geven aan deze prachtige functie.”

Gastvrijheid

Ze beseft dat ze veelal het eerste aanspreekpunt is voor toeristen in Ootmarsum. En dat spoort perfect bij haar gevoel voor gastvrijheid. ,,Dat maakt dit ook zo mooi. Ik ga heel graag met mensen om. Ik weet hoe mooi het is in Ootmarsum en verder in Twente en daarover wil ik de mensen graag informeren.” Als fervent wandelaar (ze liep 15 keer de Vierdaagse van Nijmegen-red.), mountainbiker en fietser kent ze de omgeving op haar duimpje en weet ze die op de juiste waarde te schatten. ,,Mijn vader werkte bij de KI in Fleringen en als kind ging ik vaak me ‘de boer op’, dus op die manier heb ik de omgeving ook leren kennen.”

Monique weet dat Ootmarsum als toeristenstadje een goede naam heeft hoog te houden. En ze weet ook dat er steeds meer toeristen uit binnen- en buitenland naar Ootmarsum komen. ,,En al die mensen moeten we het als VVV en als Ootmarsum helemaal naar de zin maken; daar wil ik heel graag mijn steentje aan bijdragen.”

Sterke punten

Myra Braamse knikt instemmend. Dit is ook wat haar voor ogen staat. Qua kennis van Ootmarsum en omgeving zal dat geen enkel probleem zijn en weet ze wat de sterke punten zijn van Ootmarsum. ,,De rijke cultuurhistorie, de prachtige, authentiek gebleven middeleeuwse binnenstad, de vele tradities en uiteraard het prachtige natuurlandschap rond Ootmarsum. Ootmarsum heeft heel wat bekoorlijkheden waar de toeristen graag op af komen.”

Myra groeide als dochter van Bernard Kottink op in het Ootmarsum van de jaren 70 en 80. Ook na haar huwelijk met Adriano Braamse bleef ze Ootmarsum trouw. Myra werkte onder andere in het basisonderwijs in Denekamp, laatstelijk op De Zevenster. Een van haar leerlingen was Kim Roeleveld; de Denekampse won de eerste prijs met haar ontwerp voor een olifant ter gelegenheid van de Elephant Parade in Ootmarsum in 2021. ,,Mooi hè”, lacht ze, ,,dat is geen toeval.”

Ook voor haar was de leeftijd medebepalend om nog een keer een geheel nieuwe weg in te slaan. ,,Het kan nu nog. Mijn zus attendeerde mij op de vrijgekomen functie. Mijn gevoel en mijn verstand zeggen dat ik een goed besluit heb genomen en een goede keuze heb gemaakt met de VVV.” Ook Myra heeft via haar vader een link met de VVV. ,,Mijn vader verzorgde vroeger op de dinsdagmiddag fietstochten voor toeristen. En vaak ging ik als kind dan met hem mee. Ik heb er veel van opgestoken.”

Warm bad

Ze vindt het ‘geweldig’ om als aanspreekpunt van de VVV achter de balie in contact te komen met mensen en hen op weg te helpen. ,,Ik ga heel graag met mensen om. En ik wil heel graag mijn kennis over en liefde voor Ootmarsum met anderen delen.” Ook haar organisatievermogen zal haar bij de VVV zeker van pas komen.

Monique Oude Egbrink en Myra Braamse kwamen afgelopen woensdag op hun eerste werkdag meteen in een warm bad terecht. Liane Ottenhof en Willy Morsink zorgden voor een hartelijk welkom in het VVV-kantoor. Zij wezen hun nieuwe collega’s de weg. Er was koffie met gebak en er waren bloemen. Een betere start hadden zij zich niet kunnen wensen, beamen zij volmondig. ,,Als dit maatgevend is voor de hele sfeer en organisatie van de VVV dan zitten we op de goede plek. Hier kunnen wij ons hart wel ophalen.” Monique en Myra kijken elkaar aan met een grote glimlach: verdere woorden zijn overbodig. 

Bij de foto’s: Monique Oude Egbrink is degene met witte trui.