Algemeen

Moniek Gellekink uit Ootmarsum overleefd borstkanker en loopt halve marathon van Berlijn om geld op te halen voor het KWF

OOTMARSUM -  De sportieve Moniek Gellekink uit Ootmarsum werd in haar omgeving hard getroffen door de ziekte kanker. Ook de Ootmarsumse zelf werd getroffen door borstkanker. Waar de mensen uit haar omgeving minder geluk hadden wist Moniek, na een zware strijd, de ziekte te overwinnen. Nadat ze ’schoon’ werd verklaard besloot ze actie te ondernemen. Inmiddels is Moniek hard aan het trainen voor de halve marathon van Berlijn om geld op te halen voor het KWF. Mensen die haar en het KWF willen steunen kunnen een donatie doen via www.doneeractie.nl/fight-against-cancer/-74712. Voor meer info kunnen mensen kijken op de Facebookpagina van Moniek Gellekink of haar mailen, gellekinkm@gmail.com. Moniek schreef onderstaand bericht aan Dinkelland Visie.

Foto: Sjiek photo & film

„2020 dan sta je ineens niet meer in de dojo ,maar in de deuren van het MST, mijn rondes van ko gaan en weer opstaan zullen de komende twee jaar niet meer in de dojo plaatsvinden, maar in het MST. Mijn moeder en dochter vol verdriet voor de deur achter latend, want vanwege corona betreedt ik deze ’dojo’ zonder publiek.

Als je leven wordt getroffen door kanker, welke vorm ook, dan staat je hele leven op de kop, ook die van je dierbaren die een machteloos gevoel van aan de ’zijlijn’ staan hebben. Wanneer de behandelingen die je worden aangeboden aan slaan ,dan heb je mega mazzel, zo ik ook, dankbaar dat ik de agressieve vorm van borstkanker en uitzaaiingen in mijn lymfe heb overleefd.

Nu ik gezond ben verklaard, wil ik opstaan tegen kanker en een actie starten voor het KWF.

Dit voor alle lotgenoten en ter ere van twee ongelooflijk sterkte lieve kanjers, mijn nichtje Corinne en vriendin Sandra die knetterhard hebben gevochten en echt mijn voorbeeld van kracht waren, maar waarbij die duivelse cellen te sterk waren.

Als je in het leven in een situatie wordt gedwongen, dan kan je in een hoekje gaan zitten of je gaat de situatie aan. Voor iedereen is dit natuurlijk anders, voor mij geldt alleen de weg van het aan gaan. Ik was altijd al een sporter en toen ik te horen kreeg dat ik ook die duivelse cellen mocht ’verwelkomen’ heb ik vrijwel meteen de knop omgezet en gedacht, ik ga deze vreselijke situatie aan, hoe moeilijk het ook mag worden. Het is zowel fysiek als mentaal tot ver over je grenzen gaan, zorg daarom vooral voor veel kleine geluksmomentjes. Daarnaast heb ik altijd geprobeerd het sporten vol te houden, want ik geloof nog steeds dat bewegen veel goed doet voor zowel het fysieke deel als ook het mentale. Vandaar dat ik het nu heel passend vindt te trainen voor de halve marathon van Berlijn, die ik met ondersteuning van mijn broer ga lopen. Dit met natuurlijk vooral als doel om geld binnen te halen voor het KWF om zo wat bij te kunnen dragen aan onderzoeken tegen kanker. Ik hoop daarnaast ook mensen te motiveren en kracht te kunnen geven met mijn actie. Mocht je ons willen steunen of aanmoedigen dan doneer, want haal ik meer dan mijn streefbedrag, dan sta ik twee weken later ook aan de start van de halve in Enschede! Interesse in een donatie? Zie mijn Facebookpagina (Moniek Gellekink) of stuur een mail naar gellekinkm@gmail.com.

Dank en sterkte aan allen! Liefs mij”