Algemeen

Martijn en Dagmar van La Cuisine kijken met plezier terug op ‘jubileumweekeinde’

TUBBERGEN - De maand mei is feestmaand bij La Cuisine in Tubbergen. De eigenaren, Martijn en Dagmar Spekreijse vieren dat zij twintig jaar de eigenaren zijn van de gerenommeerde Brandstore. Dat deden ze afgelopen vrijdag met een jubileumborrel en een druk bezochte demonstratie van Jura koffiemachines daags erna. 

Voor medewerkster Petra Garming was het dubbel feest. Zij is al 30 jaar een vertrouwd gezicht binnen het team van La Cuisine en werd daarom in het zonnetje gezet.

Winkelen met een hapje en een drankje

Het was maandag 1 mei precies twintig jaar geleden dat Martijn en Dagmar Spekreijse La Cuisine overnamen van Bert en Ans Wubbolts. In de twee decennia die volgden zetten zij de keukenspeciaalzaak zowel nationaal als internationaal op de kaart. Het echtpaar wilde deze mijlpaal dan ook groots vieren. Afgelopen vrijdag waren de winkeldeuren geopend voor klanten, leveranciers, personeel, familie en vrienden tijdens de jubileumborrel. “Het was een erg gezellige middag”, blikt Dagmar terug. “Bente van ‘t Oale Roadhoes hielp ons met de bediening en bracht lekkere hapjes mee. Martijn Brander, één van onze wijnleveranciers had verschillende flessen wijnen open en serveerde voor ieder wat wils. Daarnaast konden de gasten genieten van een Mocktail Basil & Elderflower (alcoholvrije cocktail), bier of fris.”

De meeste gasten begonnen volgens de eigenaresse met een lekkere koffiespecialiteit, zoals cappuccino, latte macchiato, ice coffee of café crème, met een gebakje. “Er was een ongedwongen gezellige sfeer”, vervolgt Dagmar. “Klanten die niet op de hoogte waren van de feestelijke borrel en de winkel inwandelden, keken verrast op. Ook voor hen stonden er lekkere hapjes en drankjes klaar, wat het winkelen wel extra aangenaam maakte. We kijken met een glimlach terug op deze geslaagde middag.” 

Tijd voor koffie

Gedurende de jubileumzaterdag stond de winkel in het teken van koffie. Jolanda van het Jura Promotie Team demonstreerde de hele dag bij La Cuisine het ruime aanbod van volautomatische Jura koffiemachines. Dagmar: “Uiteraard was er ook tijd en ruimte voor een heerlijke koffiespecialiteit voor elke bezoekende klant. Het was een enorm drukke dag. De klanten die tijdens de demonstratie een Jura koffiemachine kochten, kregen een extra cadeau van Jura vanwege ons jubileum. Deze actie verlengen we tot einde deze maand, 31 mei 2023,”, laat ze weten.  “En vanwege ons jubileum verloten wij onder alle klanten die een aankoop deden en doen in mei een Jura ONO koffiemachine van € 399,- en een Wüsthof messenblok in een kleur naar keuze ter waarde van € 899,-.”

Dubbel jubileum

Petra Garming (57) vierde twee jubilea in één. Het 20-jarige bestaan van La Cuisine en haar 30 werkzame jaren in de winkel. “Een complete verrassing”, zegt Petra. “Ik dacht dat ik er nu 29 jaar werkte. En ik ben echt verwend hoor. Het begon met een uitgebreid ontbijt dat ik kreeg thuisbezorgd”, legt ze uit. “Daarna kreeg ik als cadeau ook nog een staafmixer.” Petra houdt zich bezig met inkoop, verkoop, klantencontact en uiteenlopende hand- en spandiensten. Ze werkte tien jaar in de winkel toen Martijn en Dagmar de zaak overnamen. “De ontwikkelingen binnen de zaak heb ik allemaal meegemaakt”, laat de jubilaris weten. “Wat me het meest is bijgebleven? Ik denk toch wel het bezoek van Lord Wedgwood in de winkel. Tijdens een stunt werd er een auto op vier Wedgwood koffiekopjes gezet, bij wijze van stunt. Dat maakte wel indruk.”

Dankzij haar jarenlange verkoopervaring vragen sommige klanten gericht naar Petra.  Zelf is ze eveneens dol op de mooie spullen uit het uitgebreide La Cuisine assortiment. “Vooral op functionele spullen”, verduidelijkt ze. “Een mooi messenblok, of goede pannen bijvoorbeeld. Verkopen is eerlijk zijn”, vindt ze. “Ik spreek altijd in de termen ‘goed, beter, best’ en ik smeer klanten niets aan. Voor mij is elke klant belangrijk. Of ze nu een schilmesje kopen of een koffiemachine.” Na drie decennia gaat Petra naar eigen zeggen nog altijd met veel plezier naar haar werk. “Ik hoop in elk geval de 40 jaar bij La Cuisine vol te maken.”