Algemeen

Leven vanuit rust en balans dankzij Reiki en healingen van Johealing

HAARLE - Al op jonge leeftijd merkte Jolien Hoek (30) dat ze energie van andere mensen overnam. Hoe ze daarmee om moest gaan en wat ze er mee kon wist ze niet. Pas na een aantal stormachtige jaren vielen de puzzelstukjes op hun plek. Met behulp van een coach ontwikkelde ze haar gevoeligheid zodanig dat ze opleidingen ging volgen om er andere mensen te kunnen helpen. Die hulp biedt ze sinds kort in de vorm van healingen en Reiki behandelingen vanuit haar praktijk Johealing. 

Door middel van haar behandelingen activeert Jolien Hoek het zenuwstelsel, waaronder het parasympaticus; het deel van het zenuwstelsel dat het lichaam rust en herstel brengt. “Hierdoor kan ik pijn, op zowel mentaal, fysiek, emotioneel als energetisch niveau verlichten, zodat het lichaam weer in balans komt”, legt ze uit. “Tijdens de behandelingen los ik dus kort gezegd, blokkades in het lichaam op.”

Hoogbegaafd en hooggevoelig

Het was de eerste coronalockdown, drie jaar geleden, waardoor Jolien Hoek anders naar het leven ging kijken. “Ik kwam dichter bij mezelf”, verduidelijkt ze.  Tegelijkertijd was ik me meer dan ooit bewust van mijn gevoeligheid. In 2020 bezocht ze daarom een gespecialiseerd psycholoog. Deze stelde vast dat Jolien hoogbegaafd en hooggevoelig is. Haar hoogbegaafdheid kwam tot dan toe niet naar voren, onder meer vanwege haar tumultueuze jeugd.

“Mijn ouders gingen scheiden toen ik tien jaar oud was”, blikt Jolien terug. “Met mijn moeder verhuisde ik van Tubbergen naar Zwolle.

Op latere leeftijd ging ik weer bij mijn vader in Tubbergen wonen. In totaal ben ik zo’n tien keer verhuisd. Enerzijds is dat goed voor het aangaan van nieuwe vriendschappen. Je wordt er sociaal sterk van. Voor mijn ontwikkeling was het minder bevorderlijk. Door al die verhuizingen maakte ik geen enkele opleiding af.”

Grens bereikt na burn-out en bore-out

Jolien ging aan de slag in de horeca. Ze werkte in ’t Oale Roadhoes en Drostes Herberg in Tubbergen, in het Theaterhotel in Almelo en Hotel ’t Lansink in Hengelo. Steevast verloor ze na om en nabij een jaar haar interesse. “Als een kameleon paste ik mijn niveau aan mijn werk aan”, licht ze toe. “Inmiddels weet ik dat dit niet goed was. Tevens eindigde mijn relatie na tien jaar.

Mijn grens was bereikt. Tot twee keer toe kreeg ik een burn-out waardoor ik noodgedwongen thuis zat. Zelfs een bore-out kwam voorbij.” Jolien legt uit wat dit inhoudt: “Het is een nog tamelijk onbekend fenomeen.

Een bore-out kan ontstaan wanneer je niet genoeg uitgedaagd wordt, bijvoorbeeld in je werk. Hierdoor kun je zodanig gedemotiveerd raken dat het doorwerkt in je gemoedstoestand en fysieke gezondheid.”

Rust en balans met Reiki

Ze vervolgt haar verhaal: “Tussendoor werkte ik nog bij een hotel in Deventer en in een bakkerij maar ook daar liep ik vast.”

De diagnose ‘hoogbegaafd en hooggevoelig’ zorgden voor een omslag. Jolien las er boeken over en herkende zich er volledig in. “Ik merkte dat mijn geest en lichaam niet in balans waren”, vervolgt Jolien. “ Op mijn zoektocht naar hoe ik die balans terug kon brengen, kwam ik bij Reiki terecht. Ik besloot Reiki opleidingen te volgen en voelde tijdens de behandelingen dat ik meer voelde dan anderen.

Hoe mooi zou het zijn om hiermee een toegevoegde waarde te zijn voor anderen?  Want wat je in jezelf healt kun je ook in anderen healen.”

Alle tijd voor een eerste gesprek

Langzaamaan ontstond bij Jolien de wens voor een eigen praktijk. Die wens werd werkelijkheid met de opening van Johealing. Vorige week zaterdag hield ze een feestelijke opening.

De praktijk, met daarin één ruime behandelkamer, ademt een en al rust uit.

Ook de ontvangstruimte is licht en sereen.

“We beginnen altijd eerst met een gesprek en een kop koffie of thee”, informeert Jolien. “Daarvoor neem ik uitgebreid de tijd. Van daaruit bespreken we de mogelijkheden en behandelingen die voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden geschikt zijn.”

Etherische oliën ter ondersteuning

De aanleidingen voor een behandeling bij Johealing zijn per persoon verschillend en heel divers. Zo kan Jolien haar persoonlijke en deskundige ervaring inzetten bij onrust en disbalans door onder meer trauma, stress, pestgedrag en het verwerkingsproces na het overlijden van een dierbare.

Daarbij maakt ze tevens gebruik van etherische oliën van DoTerra.  “De oliën stem ik af op mijn cliënten en kunnen op meerdere manieren ondersteunen”, legt ze uit.

“Bijvoorbeeld middels een diffuser, via orale inname of door het aan te brengen op de huid van onder andere de polsen, nek, slapen of voeten. Deze etherische oliën zijn van grote waarde tijdens de behandelingen. In de toekomst wil ik mij er nog verder in verdiepen. 

Bovendien zijn er nog tal van specialismen op het gebied van alternatieve geneeskunde waar ik in geïnteresseerd ben.

Maar ik heb me voorgenomen om één ding tegelijk te doen. En dat is nu mijn praktijk Johealing tot een succes maken.”

 

Johealing is gevestigd aan de Snoeymansweg 24a in Haarle (bij Reutum).  Meer informatie is te vinden op de website: www.joahealing.nl en telefonisch: 06-14767227.