Algemeen

Hans uut Twente op de fiets naar Spanje

ALMELO - Op woensdag 29 mei vertrok Hans Perik, uitgezwaaid door zijn walking voetbalvrienden van Oald Stars AVC Heracles, voor een meer dan 1.500 kilometer lange fietstocht naar Roncesvalles in de Spaanse Pyreneeën. Hans is voornemens zijn doel in circa vier weken te bereiken.

U kunt Hans kennen onder de naam Hans uut Twente, onder welk pseudoniem hij de website HansUutTwente.nl onderhoudt en door middel van blogs verslag doet van zijn reizen.Daaronder de Camina naar Santiago de Compostella, die hij in 2010 vanuit Almelo heeft gelopen. Nu doet Hans dus het grootste deel van deze route nog eens over op de fiets. Ook nu doet Hans weer dagelijks verslag van zijn vorderingen en belevenissen onderweg. Dat kunt u volgen op hansuuttwente.reislogger.nl.

De Camina de Santiago is de bedevaart naar het graf van de apostel Jacobus in het Noord-Spaanse Santiago de Compostella. Vanuit diverse landen zijn er speciale pelgrimsroutes die daar naartoe leiden en deze worden al sinds de elfde eeuw gelopen. Veel pelgrims ontmoeten elkaar onderweg of bij de overnachtingsplaatsen langs de routes en trekken dan soms een deel van de tocht samen op. Hans is van plan deze fietstocht helemaal alleen te volbrengen, maar hij zal de komende weken zeker ook medereizigers tegenkomen.

Na aankomst in Roncesvalles blijft Hans daar nog twee weken en helpt hij mee in de lokale overnachtingsplaats, waar hij al een aantal malen eerder heeft meegewerkt. Daarna keert Hans per auto terug naar Almelo.

Aart Kelderman

Uw reactie