Algemeen

Eerste familiefeest van FCT De Lutte smaakt naar meer

DE LUTTE - Aan hoogtepunten geen gebrek tijdens het grote familiefeest dat de supportersvereniging FCT De Lutte zaterdag 20 april hield bij de blokhut van Jong Nederland. De jongste bezoekers waren ’s middags niet weg te slaan bij de prachtige, knalrode supportersbus, de mobiele frietkraam en een ruim zeventien meter lange stormbaan. ’s Avonds kwamen de oudere FC Twente-aanhangers volop aan hun trekken. Met optredens van onder meer de zingende snackbarhouder en een mix van Willy Oosterhuis’ vermaarde deuren en The Masked Singer.    

Tevreden kijken Luuk Visschedijk en Wilco Nijhuis, beide bestuurslid van FCT De Lutte, om zich heen. Hoewel zich regelmatig dreigende wolken meldden boven het kerkenbos was het meer dan gezellig druk bij de blokhut aan de rand van het dorp. Veel jonge ouders, zowel leden als niet-leden van de plaatselijke supportersvereniging, zijn met hun kinderen op dit FC Twente-feestje afgekomen.

Enthousiast melden Visschedijk en Nijhuis dat het heel goed gaat, niet alleen met hun favoriete club maar ook met FCT De Lutte. Twee grote touringcars zijn nodig om de circa 110 leden naar de thuiswedstrijden in de Grolsch Veste te vervoeren. En dat zouden er nog veel meer kunnen zijn als er meer jaarkaarten beschikbaar komen. “Dan kunnen dat er makkelijk 200 worden”, verzekert het duo. Het is de eerste keer dat de Lutter supporters zo’n groots opgezet FCT-feestje houden. De vereniging bestaat nu ongeveer twaalf jaar. Na een aspirantjaar mag FCT De Lutte zich sinds vorige maand een door de club erkende supportersvereniging noemen.

De karakteristieke supportersbus (door vaste chauffeur Hennie Olde Daalhuis bij de blokhut afgeleverd) oefent met name op de jeugd een grote aantrekkingskracht uit. Het onderdeel cabrio schieten krijgt spontaan een wat andere invulling. Je heerlijk uit mogen leven in (en op) zo’n oude cabrio blijkt voor veel kinderen toch stukken leuker te zijn dan je traptechniek te laten zien in een poging om de bal in de cabrio te krijgen. Druk is het bij de Kidsclub van FC Twente, waar de jongste generatie Twente-aanhangers zich massaal als lid aanmelden.

Het avondprograma speelde zich vooral in de blokhut af. De vooraf aangekondigde surprise-act was een kort optreden van Wesley. De zingende snackbarhouder die zijn cafetaria in De Lutte gaat verruilen voor een snackbar op Gran Canaria is verrassend goed bij stem en wist de stemming er goed in te krijgen. Een combinatie van het populaire tv-programma ‘The Masked Singer’ met de bekende ‘De Deure’ uit de Regiotap van Willy Oosterhuis maakte het feest compleet. Vier bezoekers werden het podium opgehaald om daar voetbalklassiekers van Jannes, Neil Diamond, Eddy Achterberg en Lee Towers te zingen. De winnaar ging naar huis met een kaartje voor een  thuiswedstrijd van Schalke ’04.

Ieder jaar zo’n FC Twente-familiedag in De Lutte is misschien wat teveel gevraagd. Maar Visschedijk en Nijhuis twijfelen er niet aan dat dit voetbalfeestje een vervolg gaat krijgen. Al was het alleen omdat de trouwe Twente-supporters soms ook wat terug willen doen voor het thuisfront, dat hen in het weekend al zo vaak richting Grolsch Veste ziet vertrekken.