Algemeen

De Zonnebloem Albergen bestaat 60 jaar

ALBERGEN - In 1963 is de Zonnebloem Albergen gestart. Zestig jaar later zetten de vrijwilligers zich nog steeds in voor hun gasten. De Zonnebloem Albergen wil het zestigjarige bestaan niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom willen ze bij deze mededelen; „Albergen: let op uw brievenbus!”

De Zonnebloem Albergen zet zich in voor mensen met lichamelijke beperkingen, zieken, bejaarden en alleenstaande ouderen. Maar ook jongeren krijgen aandacht.

Mensen die in een sociaal isolement dreigen te raken worden bezocht of uitgenodigd voor een uitje naar een tuincentrum, of kunnen deelnemen aan een boottocht. Verder worden zieke mensen bezocht of wordt er een kaartje gestuurd door één van de vrijwilligers. Daarnaast is er met Sinterklaas de actie ’Zon in de Schoorsteen’. In Albergen worden dan door vrijwilligers die zich hiervoor hebben opgegeven een pakje gemaakt. Een deel van deze pakjes worden geruild met de Zonnebloem Haarle en worden dan in Albergen uitgedeeld.

Welfare

Een belangrijke groep voor de Zonnebloem is de Welfare. Eén keer in de twee weken, in de even weken, komen de dames van de welfare groep bij elkaar om gezellig samen te handwerken.  Af en toe worden er zelfgemaakte artikelen verkocht. Van de opbrengst kan dan weer nieuw materiaal gekocht worden. Wie ook graag iets van de welfare wil kopen is van harte welkom.

Dank van De Zonnebloem Albergen gaat uit aan alle vrijwilligsters die op welke manier dan ook helpen om een Zonnetje te brengen aan de mensen in Albergen.

Reacties

1 woord FANTASTISCH. 

gefeliciteerd met jullie 60 jarig jubileum en blijf het mooie werk voortzetten ben zelf ook een paar keer door jullie verrast mijn dank hiervoor het maakt mij altijd blij als er aan mij gedacht wordt groetjes marielouise olthof hobbergenstraat 25 Albergen