Algemeen

Verkoop van lekkernijen en curiosa bij ’t Wilghuuske levert mooi bedrag op voor het goede doel

De Zonne Hoeve ontvangt cheque van € 1.645,00

FLERINGEN - Onder prachtige weersomstandigheden vond op 8 en 15 juli jongstleden de zomeropruiming plaats bij ’t Wilghuuske in Fleringen. Tijdens deze uitverkoop werd er door Vocal Group ’n Joy koffie, gebak, cake, koekjes en ijs verkocht voor het goede doel: de Zonne Hoeve in Tubbergen. Daarnaast werd er door de familieleden van toekomstig Zonne Hoeve bewoner Robin vanaf een marktkraam allerlei curiosa verkocht. Ook deze rommelmarkt werd goed bezocht en bracht veel geld in het laatje. Op de cheque die Jos Lammersen, penningmeester bij de Zonne Hoeve, afgelopen woensdagavond kreeg overhandigd prijkte een bedrag van maar liefst € 1.645,00. 

Zingende bakkers

Voor de bijzondere gelegenheid waren leden van het koor ‘n Joy, evenals hun buren, vrienden en kennissen gezamenlijk aan het bakken geslagen. “Alles lag keurig gekoeld in een grote koelkast, met dank aan Frank ter Haar”, vertelt Anne Loohuis van de Zonne Hoeve. “Zo konden de koopjesjagers die eerst hun slag hadden geslagen bij de kleding in ‘t Wilghuuske, aansluitend plaats nemen op het gezellig aangeklede terras op het erf van de familie Mollink. Daar deden ze zich tegoed aan alle zelfgebakken lekkernijen of een heerlijk ijsje.”

Betrokken familie

Na de verkoop van spullen bij ’t Wilghuuske zetten de dames van de familie Grootelaar hun actie voort op de markt in Weerselo. Ook hier is, gezien de opbrengst, heel goed verkocht. “Respect door deze geweldige familie en hun betrokkenheid”, zegt Loohuis. “Al met al waren het geweldige dagen,. Via deze weg willen we dan ook  alle mensen bedanken die ons gesteund en geholpen hebben, die iets gekocht hebben of een vrije gift hebben gegeven. En natuurlijk de familie Mollink voor hun gastvrijheid bij ’t Wilghuuske. Zonder alle hulp en toewijding was het niet zo’n succes geworden.”

Spelmaterialen

Afgelopen woensdag nam penningmeester Jos Lammersen van de Zonne Hoeve de cheque in ontvangst. “Dit bedrag krijgt een specifiek doel”, liet hij weten. “We besteden het aan de aankleding in de Zonne Hoeve.” Anne Loohuis vult aan: “En daarmee hebben we het niet over het behang aan de muren. Met aankleding bedoelen we onder meer spelmaterialen. De inzet van alle betrokkenen komt dus meer dan goed terecht, daar zorgen we voor.”