Algemeen

Communicantjes brengen bezoek aan bakkerij ‘Het Broodhoes’ in Ootmarsum

WEERSELO / OOTMARSUM - Ter voorbereiding van de Eerste Heilige communie brengen de kinderen van de Aloysiusschool iedere jaar een bezoek aan een bakker om zelf broodjes te bakken. Dit jaar gingen de kinderen voor de eerste keer naar ‘Het Broodhoes’ in Ootmarsum waar ze een hele gezellige middag hebben gehad. 

De kinderen werden hartelijk ontvangen en kregen een rondleiding door de bakkerij. Daarna was het tijd om zelf aan de slag te gaan en hebben ze broodjes en koekjes gebakken. Dat vonden ze geweldig en het smaakte ook nog lekker. Trots waren de kinderen dat alles zo goed gelukt was. 

Op zondag 4 juni doen zeventien kinderen de Eerste Heilige Communie.

Ter voorbereiding hebben de kinderen met hun ouders meerdere bijeenkomsten in de kerk gehad, waarbij uitgelegd werd wat de communie inhoudt en hoe de kerk er uitziet. Verder hebben ze een mooie bloem geknutseld en deze opgehangen tijdens de presentatieviering. Ze zamelen nog geld in voor de school van het Roessingh in Enschede, omdat één van kinderen daar les heeft. Eind juni wordt bekend gemaakt hoeveel geld de kinderen bijeen hebben gebracht voor de kinderen in Het Roessingh.

Met dank aan de bakker die de kinderen zo’n mooie middag heeft bezorgd.

 

Ine Flinkers