Algemeen

Carnavalsmis Schaop’nböll’kes Tubbergen
Masker op, masker af

TUBBERGEN - Eén van de activiteiten die zo langzamerhand een vast onderdeel is geworden in het Tubbergse carnaval, is de Carnavalsmis. Deze viering vindt traditioneel plaats in de Sint Pancratiusbasiliek voorafgaande aan de opening van de residentie ’t Oale Roadhoes en is gepland op 15 januari 2023. De dienst begint om 13.00 uur. Dit jaar is het de eerste Carnavalsmis voor pastoor Hermens. Hij zal de viering leiden en tijdens de mis zijn overwegingen delen met de aanwezige kerkgangers. Als thema is gekozen voor ‚masker op, masker af’. Maskers zijn bij uitstek attributen die veelvuldig voorkomen tijdens de carnavalsperiode. Je kunt je echter afvragen: “Hebben we met carnaval het masker op of juist het masker af?” Wellicht geeft pastoor Hermens hier het antwoord op. Bent u hier benieuwd naar dan bent u, ook als niet carnavalsvierder, van harte welkom.

De hoogheden Prins Chiel 1, adjudant Tijmen, hofdames Sanne en Patty hebben ook een rol in de viering. Daarnaast zal Frank Droste zorgen voor de muzikale invulling.  Het beloofd een mooie viering met een knipoog te worden die ongeveer een uur zal duren.

Iedereen is van harte welkom, verkleed of niet verkleed, jong en oud. De viering begint om 13.00 uur. Tijdens de viering wordt er een vrije gift gevraagd die ten goede komt aan de Voedselbank Tubbergen. Gedurende het gehele carnavalsseizoen zal hier vaker aandacht voor worden gevraagd.

Aansluitend aan de Carnavalsmis openen de hoogheden van de Schaop’nböll’kes de residentie bij  ’t Oale Roadhoes met daarna een feestelijk samenzijn waarbij iedereen welkom is. Ook wordt op deze middag het eerste exemplaar van het carnavalsmagazine ’t Schaop’nblad aan de hoogheden aangeboden.

Collecte kindercarnaval

Op dinsdag 17 januari gaan alle actieve leden van de Schaop’nböll’kes met de collectebus op stap voor de jaarlijkse collecte ten behoeve van het kindercarnaval in het dorp. Dan wordt ook het Schaop’nblad huis-aan-huis bezorgd.