Algemeen

Bijzonder afscheid en jubilarissen Jong Nederland Geesteren

GEESTEREN - Tijdens de feestavond voor de vrijwilligers van Jong Nederland Geesteren werden er twee jubilarissen in het zonnetje gezet: Diane Kuiphuis en Thomas Boerrigter. Thomas is al 20 jaar actief vrijwilliger van Jong Nederland en Diane 30 jaar. Daarnaast nam Wenke Vlierman afscheid. Helaas, gaat ze stoppen binnen de vereniging. 

Afscheid Wenke Vlierman

Wenke neemt helaas afscheid binnen de vereniging, omdat ze te druk is met het runnen van de boerderij. Wenke wordt gekenmerkt als een actief, fanatiek lid die altijd haar afspraken nakomt. Wenke was leidster van de dinsdagavond en is zo’n acht jaar meegeweest op Bivak. Tijdens een groepsavond nam Wenke haar trekker mee om de kinderen te leren trekker rijden. Daarnaast was Jong Nederland elk jaar welkom op de boerderij bij de familie Vlierman voor een rondleiding. De kinderen zijn erg enthousiast, omdat Wenke vol passie vertelt. Ze hopen dat ze nog jarenlang rondleidingen mogen krijgen binnen het prachtige bedrijf. Jong Nederland wil Wenke heel erg bedanken voor haar inzet.

Jubilarissen

De feestavond stond ook in het teken van twee jubilarissen. Twee actieve leden die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden: Thomas Boerrigter, 20 jaar lid en Diane Kuiphuis, 30 jaar lid. De vereniging zijn de jubilarissen dankbaar en hopen dat ze nog vele jaren betrokken blijven.

Thomas Boerrigter

Een actief, betrokken, technisch lid met een dosis goede humor! Vanaf de basisschool heeft Thomas nog geen enkel Bivak gemist. Dat is een hele prestatie. Thomas regelt onder andere de fietstocht tijdens Bivak en is hun eigen Jos Overmeer (fietsenmaker van Geesteren). Thomas probeert zijn zoontjes ook te besmetten met het Jong Nederland virus en wanneer kan neemt hij ze mee naar de blokhut. Binnen de vereniging is Thomas leider van de vrijdagavondgroep en zit hij bij de onderhoudscommissie. Bij de vrijdagavond is hij ongekroond Soldeerkoning. Hij probeert de jongens van de vrijdag ook de technische vaardigheden mee te geven. Thomas, heel erg bedankt voor je inzet. De vereniging hoort met liefde nog lang jouw geheime zendermuziek aan!

Diane Kuiphuis

Waar Thomas nog bezig is om zijn kinderen het Jong Nederland virus mee te geven, heeft Diane deze taak al volbracht. Diane is met haar dochters een actief lid binnen de vereniging. Zaterdag werd Diane in het zonnetje gezet met maar liefst 30 jaar vrijwilligerswerk. Daar zijn ze binnen de vereniging Diane erg dankbaar voor. Diane is een stille kracht en verricht veel werk. Diane is begonnen als leiding van de maandagvondgroep, maar al snel kreeg ze er meer taken bij. Diane regelt de blokhutverhuur, zorgt dat de blokhut altijd netjes wordt achtergelaten en als het nodig is zet ze ook nog de hele klimmuur in de verf. Diane heeft ‘De Vrienden van’ opgericht, zodat leden actief betrokken blijven door middel van hand en spandiensten te verrichten. Diane is ook altijd tijdens Bivak van de partij. Vele creatieve opdrachten zijn al uitgevoerd onder leiding van Diane.

Voor alle twee de jubilarissen, veel dank! Namens de vereniging hebben de jubilarissen een welverdiende bos bloemen gekregen en namens alle aanwezige leiding een persoonlijk cadeau. De gezellige feestavond ging nog tot de late uurtjes door.