Zakelijk

Winkels in Twenterand doen mee aan "Poen voor Groen"

Op de foto staat Gert Markvoort (rechts), bedrijfsleider Doen Klussen en Bouwen in Vriezenveen en Martha van Abbema (links), wethouder Duurzaamheid gemeente Twenterand.

TWENTERAND - De gemeente Twenterand doet mee aan de actie “Poen voor Groen”, waarmee huiseigenaren worden gestimuleerd hun woning energiezuiniger te maken met kleine duurzame maatregelen. De campagne is opgezet in het kader van de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) en wordt betaald vanuit het Rijk. Ook een aantal winkels in Twenterand doet mee: Praxis en Plentyparts in Vroomshoop en Doen Klussen en Bouwen in Vriezenveen. Bij laatstgenoemde bracht Wethouder Martha van Abbema donderdagmiddag het campagnemateriaal.

“Bij het verduurzamen van onze samenleving wordt gauw gedacht aan de wat grotere onderwerpen als zonneparken, windmolens en duurzaam bouwen. Dat is heel belangrijk, maar zeker zo belangrijk zijn de kleinere maatregelen die je zelf thuis al heel snel kunt doen. Deze actie stimuleert dat door inwoners tot € 50,- terug te geven bij de aankoop van energiebesparende artikelen bij een deelnemende winkelier.” Voorbeelden van energiebesparende producten zijn ledlampen, tochtstrippen, radiatorfolie of andere duurzame producten.

Doen Klussen en Bouwen
Eén van die winkeliers is Doen Klussen en Bouwen in Vriezenveen. Bedrijfsleider Gert Markvoort is enthousiast over de actie: “Ik vind het een topactie. Veel mensen vragen er naar, want de klant kan zo € 50,- terugkrijgen op de aankoop van energiebesparende artikelen. Bovendien zorgt het voor extra inkomsten bij ons bedrijf en dragen we op deze manier allemaal ons steentje bij.” Praxis en Plentyparts in Vroomshoop zijn de andere twee deelnemende winkeliers in Twenterand.

Meedoen is heel simpel...
Meedoen aan de actie is heel erg simpel:

1.         Meld je aan op de actiewebsite PoenvoorGroen.nl.

2.         Koop een energiebesparend product bij een deelnemende winkel.

3.         Dien de kassabon in op de actiesite.

4.         Ontvang na goedkeuring het aankoopbedrag (max. 50 euro) terug op je bankrekening. 

Inwoners van Twenterand kunnen tot 31 maart 2021 deelnemen maar OP=OP.