Zakelijk

Wim en Hillie Hoff zijn ondernemers in hart en nieren

WESTERHAAR - J.W. Hoff B.V. [heftrucks, hydrauliek en mechanisatie] aan de Garstweg 8 in Westerhaar-Vriezenveensewijk bestond op 1 juni precies 25 jaar. Het personeel van het bedrijf verraste Wim en Hillie Hoff op deze dag op ludieke en originele wijze. Een optocht van oude trekkers en bedrijfsbussen, een gezamenlijk ontbijt en als cadeau een digitale klok / temperatuurmeter waren de verrassingen voor het ondernemersechtpaar. “We hadden dit werkelijk niet zien aankomen” zegt Wim Hoff met een grote glimlach.

“We hebben echt een hele goede ploeg volk” zegt Wim Hoff doelende op zijn personeel, “Het is echt één grote familie. In de pauze ga ik dan ook altijd bij het personeel zitten, echt hartstikke gezellig. Uiteraard moet er wel hard gewerkt worden, maar dat doen ze stuk voor stuk. Vroeger wilde ik eigenlijk alleen blijven, maar dat is mislukt, we zijn nu met 15 mensen.”

Sleutelen grote hobby
“Goed personeel en goede leveranciers zijn essentieel voor een succesvol bedrijf, maar het allerbelangrijkste is het vertrouwen van de klanten” vult Hillie Hoff haar man aan. En ze gaat verder: “Wim deed altijd loonwerk en hij werkte op de kraan. Sleutelen was zijn grote hobby. Begin toch voor jezelf moedigde ik hem aan. Terug kan altijd nog. Ze pakken je de handen niet af.”

En zo kon het gebeuren dat 25 jaar geleden Wim Hoff op pad ging in een oude auto van 500 gulden met daarin een gereedschapskist om overal te repareren waar dat nodig was. Wim Hoff zegt hierover: “Ik repareerde tractoren en heftrucks bij boeren, maar ook in de industrie deed ik de nodige reparaties. Hillie bracht mij alle onderdelen die ik nodig had, die ze eerst haalde bij de leverancier. Ze heeft in die begintijd heel wat kilometers gemaakt. Het was is de beginjaren echt worstelen, daarmee vergeleken hebben we nu een heel mooi leven!”

Voorspoedig
Ondanks dat het in de beginjaren enorm bikkelen was voor Wim en Hillie Hoff, gingen de zaken toch al snel voorspoedig. Wim Hoff zegt: “Na drie maanden kreeg ik de beschikking over een vrachtauto en na één jaar werd Gerlo onze eerste medewerker. In 1998 streken we, na wat omzwervingen, neer aan de Garstweg in Westerhaar. En in 2011 kregen we de beschikking over onze nieuwste hal. Als ik zo terugkijk zijn de afgelopen 25 jaar voorbijgevlogen.” En Hillie Hoff vult aan: “We hebben er wel ontzettend aan moeten trekken. Dag en nacht waren we met ons bedrijf bezig. Vertegenwoordigers aten zelfs ’s avonds mee. Maar we hebben er geen moment spijt van gehad. Eigenlijk zijn de afgelopen 25 jaar heel voorspoedig verlopen, al hebben we beide wel wat gezondheidsproblemen gehad.”

Internationaal
Overigens doet J.W. Hoff B.V. allang niet meer alleen zaken binnen de eigen landsgrenzen. De klanten zitten tegenwoordig over bijna de gehele wereld. Uruguay, Azerbeidzjan, Koeweit, Canada en Egypte zijn een aantal van de landen waar J.W. Hoff B.V. tegenwoordig handel mee drijft. Wim Hoff zegt enthousiast: “Ik kan wel een boek schrijven over wat ik allemaal heb meegemaakt met mijn buitenlandse zakenrelaties!”

Opvolging
Dat de familie Hoff een ondernemende familie is blijkt wel uit het feit dat ook zoon Jan en schoondochter Marloes inmiddels een goedlopende zaak in Hengelo hebben opgebouwd, te weten: Techniekwebshop.nl waar inmiddels 22 mensen werken en 1000 pakketten per dag de deur uitgaan. Hillie Hoff is hier dagelijks te vinden vanwege haar grote kennis van techniek, om zo haar zoon en schoondochter te ondersteunen.

Wim Hoff heeft op zijn beurt nauw contact met dochter Marjolein en schoonzoon Gerben Folbert die beide werkzaam zijn bij J.W. Hoff B.V. Hierover zegt Wim Hoff tot besluit: “Gerben is hier ongeveer 13 jaar geleden komen werken in de verkoop, en Marjolein zit hier sinds januari 2020 op kantoor. Beide gaan de leiding van ons bedrijf op korte termijn overnemen en Hillie en ik hebben daar heel veel vertrouwen in!”

Uw reactie