Zakelijk

Acties van 4 tot en met 12 december

Wereldwinkel Rijssen viert 30-jarig bestaan

RIJSSEN – Op 4 december 1990 stonden de heren Van Eck en Tielen bij de notaris om de opgerichte vereniging Wereldwinkel Rijssen in een notariële akte vast te laten leggen. 30 Jaar na dato vieren we dit feit met een kortingsactie in de winkel.

De winkel is nu gevestigd aan de Rozengaarde. In 1990 begon de verkoop vanuit huis bij mevrouw Paetzel en een marktkraam. Er werd gestart met een grote koffieactie. Het jaar daarop konden we de schuur aan de Kerkstraat van de familie Koedijk gebruiken. Geen water en verwarming. Het was behelpen. Maar het ideaal om eerlijke handel te drijven en steun te verlenen aan boeren in ontwikkelingslanden leefde bij velen. Ook hier in Rijssen. De schuur werd een winkel aan de Grotestraat en bloeide op. In 2008 verhuisde de winkel, helaas noodgedwongen, naar de Rozengaarde. Een mooi en groot pand waar tot op heden nog steeds eerlijke producten worden aangeboden. Naast de food is het assortiment gericht op cadeauartikelen.

Niet alleen de mens staat centraal in het ontwikkelingswerk, ook het milieu wordt vermeld in de richtlijnen voor eerlijke handel, tegenwoordig aangeduid met fairtrade. In de Wereldwinkel Rijssen zijn deze producten ook aanwezig. De organisatie Fairtrade is wereldwijd en valt onder de WFTO en dient de belangen van kleinschalige ondernemers in ontwikkelingslanden door ze een kans te geven op de wereldhandel. De wereldwinkel is een stukje ontwikkelingswerk in Rijssen.

30 Jaar bestaat de vereniging. Helaas kan dit, in deze tijd, bescheiden worden gevierd. Maar zoals de producenten in de ontwikkelingslanden bij Fairtrade centraal staan, staan in de week van 4 tot 12 december onze klanten centraal en bieden wij hen 30 procent eerlijke korting aan op de non-foodartikelen, uitgezonderd de kaarten en mondkapjes. Verdere info op Facebook en Instagram en onze website.