Zakelijk

Weddingplanner en bruidstaartenbakker starten in coronatijd het platform Trouwen in Twente

Anouk Hopster-Krabbenbos (links) en Corrie Weijers starten het nieuwe platform Trouwen in Twente. Foto: Ik trouw van jou

RIJSSEN/WIERDEN – In coronatijd een nieuw bedrijf starten, en dan ook nog iets dat met bruiloften te maken heeft. Corrie Weijers en Anouk Hopster-Krabbenbos draaien er hun hand niet voor om en begonnen een gezamenlijke onderneming, het nieuwe platform Trouwen in Twente. Op 6 mei gaat de website de lucht in.

Bruiloften organiseren, Corrie Weijers dacht er al over toen ze nog bij Remo West Twente in Rijssen werkte, het opleidingencentrum voor metaal, elektro, installatie en mechatronica. Toen legde ze de domeinnaam trouwenintwente.nl al vast met het idee er ooit iets mee te doen. Anouk Hopster-Krabbenbos bakte al jaren bruidstaarten en verzorgde bijzondere zoete tafels.

Tweede lockdown
Corrie: “Toen vorig jaar zomer in de trouwbranche de hashtag ‘trouwenintwente’ trending werd, dacht ik aan die domeinnaam. Daar moest ik iets mee doen.” In november vorig jaar stopte ze met haar werk bij Remo West Twente en was van plan om vol te gaan als weddingplanner. Toen kwam de tweede lockdown; bruiloften werden afgezegd. “Corona was er al, maar een tweede lockdown had ik niet voorzien. Dat was wel een tegenvaller. Maar dan ga je toch creatief denken, onder andere aan die domeinnaam.”

Ze belde Anouk, die ze al van een eerdere bruiloft kende. Een gezamenlijke brainstormsessie in januari had al snel resultaat: een website waarop alles over trouwen in Twente te vinden was. Lachend: “We zijn gelijk vol gas gegaan.”

“Waarom zo’n platform? Omdat bruidsparen uit Rijssen bijvoorbeeld wel weten dat je trouwen kunt bij onder andere de Pelmolen, het Brodshoes, de Poort van Twente. Maar er zijn veel meer trouwlocaties in Twente. De gedachte is dat een bruidspaar op het platform alle voorhanden zijnde trouwlocaties in de regio Twente kan vinden. Er zijn zoveel mooie plekken in Twente die je niet kent. We willen bruidsparen laten zien wat Twente allemaal te bieden heeft”, vertelt Corrie. Het platform is er niet alleen voor trouwlocaties, alle ondernemingen en ZZP-ers in de trouwbranche kunnen hierop een podium krijgen.

Twentse bedrijven
Anouk: “Er zijn al wel platforms waar je trouwleveranciers uit heel Nederland kunt vinden, maar je ziet dat daar heel weinig bedrijven uit Twente op staan. Als we de Twentse bedrijven vragen waarom ze daar niet op staan, dan hoor je dat er veel geld voor gevraag wordt en dat er heel weinig voor de deelnemers gedaan wordt. Bovendien willen de ondernemers in Twente graag dingen samendoen. Ook dat stapje extra voor het bruidspaar. Dat missen ze bij de platforms uit het westen van het land.”
“We denken dat wij dat anders kunnen. We hebben allebei passie voor verbinden, netwerken, we zijn allebei supercreatief. Hoe tof is het als we alles kunnen samenbrengen en daardoor niet alleen bruidsparen kunnen helpen, maar ook leveranciers kunnen verbinden, zodat er daardoor leuke contacten en samenwerkingen ontstaan tussen ondernemers.”

Van locaties tot muziek
Aanstaande bruidsparen kunnen op het platform voorlopig zoeken in vijftien categorieën leveranciers, van locaties tot sieraden, van vervoer tot muziek, van catering tot Babs, van make-up tot overnachten en meer. “Wij willen de ondernemers in de trouwbranche ook heel graag ontzorgen”, benadrukt Corrie. “Wij vullen de website voor hen, we komen langs als er binnen hun bedrijf nieuwe ontwikkeling zijn, we lichten dat uit met onze blogs en vlogs en houden daarmee onze kijkers op de hoogte. Daarnaast houden we evenementen om leveranciers met elkaar te verbinden. In de trouwbranche zijn ook veel ZZP-ers actief, en dan is het leuk om op een borrel collega’s te spreken.”

Inspiratiesite
Voor aanstaande bruidsparen moet de site een inspiratiesite worden. “Trouwen doe je als het goed is maar één keer. Dan wil je daar een zo mooi mogelijk dag van maken. We vullen de site met toffe artikelen, leuke inspiratievlogs, met mooie tips.” Bruidsparen kunnen op de site hun eigen pagina aanmaken, waarop ze hun favoriete locaties en leveranciers opslaan.

Het platform gaat op 6 mei live. Trouwen in Twente is al wel te vinden op Facebook, LinkedIn en Instagram; bruidsparen en ondernemers kunnen daar alvast een kijkje nemen. Ondernemers die meer informatie willen over het platform kunnen mailen naar: info@trouwenintwente.nl