Zakelijk

Volop drukte achter de schermen bij de Wereldwinkel

NIJVERDAL – De wereldwinkel is nog gesloten, maar achter de schermen wordt keihard en enthousiast gewerkt door bestuur, pr-commissie en andere vrijwilligers. De groep die de inkoop van kunstvoorwerpen verzorgd, heeft heel recent nieuwe kunst ingekocht. Die wordt getoond in de etalage en komt op de website. Het is een uniek en steeds wisselend aanbod. De wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nijverdal.

De verkoop bestaat voor 20 procent uit food en 80 procent uit kunstvoorwerpen. Zie je iets leuks in de etalage dan kun je dat aangeven en bestellen. Of kijk even op de site. Het is een vervolg op het online bestellen van de foodproducten van de wereldwinkel. Daarbij zijn nu de lekkere chocolaatjes en bonbons die vervaardigd worden bij Twente Decadente gekomen. Deze chocolade van het Belgische Callebaut is niet alleen is niet alleen fair trade, maar ook fair made (eerlijk gemaakt). Bij Twente Decadente op het terrein van Krönnenzommer werken onder leiding van een chocolatier mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij de Wereldwinkel is men heel blij met deze samenwerking en deze kwaliteitsproducten.

Verschillende smaken
In de nieuwe koelvitrine zijn voorverpakte chocolaatjes maar ook losse bonbons in zestien verschillende smaken te koop. Er zijn witte, melk en pure bonbons, die verpakt kunnen worden in mooie geschenkdoosjes. Ook bijzondere items zoals chocoladeharten voor Valentijn of specialiteiten voor Pasen. En in navolging van de populaire en bekende theeboeketten bij de wereldwinkel zijn er nu chocoladeboeketten. Op
www.wereldwinkelnijverdal.nl of op food@wereldwinkelnijverdal.nl kunnen klanten hun bestellingen opgeven. Elke dag wordt de mail bekeken en wordt een afspraak over de bezorging gemaakt. “Afgelopen week heb ik op de fiets al acht bestellingen rondgebracht”, vertelt een vrijwilliger.

Weinig kosten
In het kader van fair made, gemaakt met oog op de samenleving, heeft de wereldwinkel nu ook Marcel's Green Soap te koop. Dit zijn schoonmaakmiddelen zonder de microplastics die het milieu belasten. Ondanks dat er de laatste tijd weinig verkocht is, gaat het relatief goed met de wereldwinkel. “Omdat we allemaal vrijwilligers zijn, hebben we geen loonkosten. En bovendien is onze huurbaas erg coulant met de huur”, zegt een bestuurslid. “We hebben een mooi team van ongeveer veertig vrijwilligers. Veel van heb hebben een eigen specialiteit. Bij de wereldwinkel werken jongeren en ouderen, die allemaal staan te springen om te beginnen.”
 

Privé winkelen
Als de winkel weer open mag na corona wil men privé winkelen in gaan voeren. Wie daar prijs op stelt kan een halfuur voor en een halfuur na sluitingstijd alleen met een vrijwilliger rondkijken en inkopen doen. Dat moet dan wel telefonisch of via de mail aangevraagd worden.