Zakelijk

Barbara te Woerd: “We hebben straks alles onder één dak”

Verloskundigenpraktijk Natal vanaf 1 april op de Nieuwe Markt

BORNE – Komende donderdag, 1 april, openen Sanne Jansen, Maureen Beijen, Barbara te Woerd en Sanne Luurs van Verloskundigenpraktijk Natal samen hun extra praktijklocatie aan de Nieuwe Markt. Op de nieuwe praktijklocatie bieden ze alle verloskundige zorg onder één dak aan. Voor pretecho, medische echo’s, verloskundige zorg en gender reveal producten kunt u terecht bij Natal. Samen met Rita Struik van Babyvisie gaan zij een samenwerking aan onder de naam Pretecho Kiek.

“We vinden het superleuk om midden in het dorp terecht te komen. Op deze locatie is veel reuring en we hopen gewoon wat meer met de Bornse ondernemers samen te kunnen doen”, laat Barbara weten. Verloskundigenpraktijk Natal zat tot voor kort nog gevestigd aan de Stationsstraat in Gezondheidscentrum Fleminghof, maar draaide alleen op woensdagochtend een spreekuur. Vanaf 1 april is de praktijk zeven dagen per week geopend.

Perfecte locatie
Volgens Barbara heeft het pand op de Nieuwe Markt veel voordelen. “De bereikbaarheid is hier heel erg goed, mensen kunnen erg dichtbij parkeren, maar ook de locatie is perfect. Als mensen een boodschap gaan doen in het centrum, dan kunnen ze gewoon even doorlopen naar de verloskundige, ideaal denk ik!”

Verbouwen
Voordat de praktijk hun intrede konden doen, moest er nog wel flink verbouwd worden. “Ik zeg altijd maar zo: ‘Het was wachten op een verloskundigenpraktijk’”, lacht Barbara. Toen Verloskundigenpraktijk Natal op 1 maart de sleutel van de makelaar kregen, was het een casco bouw. “Het hele pand moest verbouwd worden, maar het ziet er heel erg mooi uit!” 

Pretecho Kiek
Niet alleen Verloskundigenpraktijk Natal verhuist naar de Nieuwe Markt, ook Pretecho Kiek trekt erbij in. “We hebben nu natuurlijk ook de samenwerking met Rita Struik van Kiek, wat voorheen Baby Visie was. Ook voor de extra leuke echo’s kunnen mensen dus bij ons terecht.” Het gaat om 2D, 3D en 4D echo’s. “We hebben straks alles onder één dak!”

Geschiedenis
Volgens Sanne Jansen, die vanaf het begin werkzaam is bij Natal, was er in het verleden schaarste aan verloskundigen. “Er waren drie praktijken en die zijn samengevoegd tot één praktijk, genaamd Natal. Een van de medeoprichtsters was misschien wel de meest bekend verloskundige van Borne, namelijk Truus Voortman”, legt Sanne Jansen uit.

Volgens Jansen was de verhuizing van het Fleminghof naar de Nieuwe Markt echt nodig. “Onder meer door de Bornsche Maten merken we dat het steeds drukker wordt. Ik denk dat het dus echt een goede stap is!”, besluit Jansen.