Zakelijk

Studenten van ROC van Twente openen ’t Kruidnootje in winkelcentrum Hoge Wal

RIJSSEN – Bij de intocht van Sinterklaas werd er door zijn Pieten weer gestrooid met pepernoten. Vanaf 22 november kan de Rijssense gemeenschap genieten van het overheerlijke sinterklaasgoed bij ’t Kruidnootje in winkelcentrum de Hoge Wal in Rijssen. “Kruidnoten, chocoladeletters, speculaas en nog veel meer!”

Twee studenten van het ROC van Twente, Megan Thijs en Estelle van den Elst, openen op maandag 22 november een pop-up store in de Hoge Wal. Ze kunnen terecht in de ruimte aan het Hogepad 172, tegenover de Trekpleister. “In het kader van project Matsi openen we deze pop-up store, waar we sinterklaasgoed gaan verkopen.” Hierbij kun je denken aan kruidnoten en chocoladeletters in verschillende smaken, speculaas en nog veel meer”, laat Estelle weten.

Het openen van de pop-up store is onderdeel van project Matsi. Matsi.nl is een onderwijs initiatief van het ROC van Twente en CSG Reggesteyn in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten en de provincie Overijssel. Het is opgezet als community in winkelcentrum 'de Hoge Wal' in Rijssen, waar onderwijs, overheid en ondernemers samenkomen. “Het grote deel van de taken moeten we zelf uitvoeren, zoals het zoeken van leveranciers en het onderhandelen over prijzen. Dit is voor ons een goede manier om te zien hoe het er in de ‘echte’ wereld aan toe gaat”, legt Estelle uit.

Gespecialiseerd
De producten van ’t Kruidnootje worden ingekocht bij Bakkerij Nollen. “Doordat de producten echt door specialisten worden gemaakt, kunnen wij ons ook onderscheiden van bijvoorbeeld supermarkten. Ons assortiment vind je niet in de supermarkt, dat is één ding wat zeker is!”

Kleurplatenactie
Om zowel jong als oud te bereiken, wordt er ook een kleurplatenactie georganiseerd door Megan en Estelle. Kinderen kunnen de kleurplaten vanaf 22 november bij ons in de pop-up store ophalen en op 1 december inleveren bij Sinterklaas. “We hebben er heel veel zin in en hopen dat er veel mensen langskomen!”, zegt Estelle.