Zakelijk

Eigenaar Sander Peulken: “Wij moeten het laatste stapje nog zetten, maar het gaat de goede kant op”

Stijlhoeve blijft ambitieus en heeft nieuwe toekomstplannen al klaar

ZENDEREN – Sinds november 2019 is Stijlhoeve, specialist in duurzaam energie oplossingen voor particulier en zakelijke markt, een begrip in de regio. Eigenaar Sander Peulken ziet dat het een goed jaar was ondanks alle coronamaatregelen. De 46-jarige ondernemer is inmiddels al druk bezig om zich nog verder uit te breiden.

“Wij zijn inmiddels bijna klaar met alle verbouwingen en willen ons straks onderscheiden met het totaalconcept. Ik denk wij met al onze diensten de duurzaamste zaak van Twente zijn. Ik wil dan ook de voorloper van de markt zijn”, zegt Sander vol trots. “Kort gezegd richten wij ons op het verduurzamen van huizen door middel van het totaalconcept. Al onze producten zijn verbonden aan elkaar. Bij ons kun je niet alleen voor zonnepanelen en pelletkachels terecht, maar ook voor een airco, warmtepomp en zonneboilers bent u op de juiste plek.”

Ontzorgen
De Stijlhoeve heeft een duidelijke werkwijze, zo legt Sander uit. “Wij willen de mensen totaal ontzorgen met ons concept. Wij willen goed in kaart brengen wat de mensen nodig hebben en van daaruit geven wij de klant ook weer advies. Maar wij willen ook alles achter de schermen voor de klant regelen, zodat de klant helemaal niets meer zelf hoeft te doen”, doelt de ondernemer ook op het financiële gedeelte.

Waar klanten zich momenteel vaak nog zelf moeten laten informeren over subsidies, wil Sander dat dit in de toekomst geregeld wordt door Stijlhoeve. “Het is best wel een traject en best lastig voor de mensen, terwijl wij mensen in dienst hebben die er veel kennis van hebben. Wij helpen nu al best veel, maar moeten het laatste stapje nog zetten. Maar het gaat de goede kant op. Wij willen dat de mensen eigenlijk alleen nog een handtekening hoeven te zetten. Dat is waar we naartoe willen werken!”

Totaalpakket
Sander heeft wel een advies voor de mensen. “Een totaalpakket nemen is uiteindelijk veel efficiënter dan slechts één van de diensten. Er zijn bijna tot geen bedrijven die een totaalpakket zoals ons kunnen aanbieden. Ik denk dat wij met het totaalpakket uniek zijn in Nederland. Dat is ook mijn motto: ‘Wees slimmer en beter dan een ander’.”

Uitbreiding
Acht à negen jaar geleden begon Sander voor zichzelf op de boerderij in Fleringen met de verkoop van zonnepanelen en pelletkachels, maar binnen een aantal jaar breidde hij zich uit naar een onderneming met negen medewerkers en een eigen pand. “Ik wilde eerst nooit iets van personeel weten, maar ik vind het nu heel goed werken”, zegt Sander, die alweer denkt aan uitbreiding. Hij wil op korte termijn twee accountmanagers en een aantal monteurs erbij hebben. “Die stap moeten we wel zetten. We zijn bijna te klein om die stap te zetten. Op deze manier kan het wel, maar het kost te veel energie en tijd.”

Investeren in duurzaamheid
Hoewel de coronamaatregelen flinke gevolgen heeft voor de samenleving heeft Stijlhoeve, zakelijk gezien, best een goed jaar gehad. “Het loopt best gestaag door. Toen de corona net kwam, hadden we wel een momentje was het iets rustiger, maar daarna werd het alleen drukker. Mensen komen steeds minder de deur uit en investeren dan in verduurzaming. Ik denk dat het een goede ontwikkeling is, maar het kan nog veel meer..”

Nieuwe website
Sinds kort heeft De Stijlhoeve ook een nieuwe website met alle prijzen van de diensten en producten. Op de nieuwe website zijn alle prijzen van de diensten en producten van Stijlhoeve te zien. Sander is trots op de site. “Ik denk dat het heel mooi is geworden en op deze manier kunnen we de mensen een mooie indicatie geven!” Voor zonnepanelen & boilers, warmtepompen, airco's, waterontharders, laadpalen en pelletkachels bent u op het juiste adres. Neem snel eens een kijkje op: www.stijlhoeve.nl.

Uw reactie