Zakelijk

Rijwielspecialist Wim Visser stopt ermee: “Moet aan mijn toekomst denken”

BORNE – Rijwielspecialist Wim Visser stopt met pijn in het hart met zijn winkel. Wim is in 1985 begonnen als bedrijfsleider bij Rijwielhandel Koopman. In 1991 is hij eigenaar geworden van deze winkel. In dat jaar werd de zaak omgedoopt tot Rijwielspecialist Wim Visser. Inmiddels is het bedrijf niet meer weg te denken uit Borne, maar de bijna 72-jarige Bornenaar weet dat het tijd wordt om aan zichzelf te denken.

“Het is gewoon echt mijn passie. Ik heb alleen maar fijne klanten en altijd een erg plezierig contact met ze gehad. Ook in de werkplaats even een praatje maken met de klant zal ik zeker gaan missen. “Ik geniet er nog steeds van”, steekt Visser van wal. “Het doet mij veel pijn om te stoppen na 36 jaar maar ik moet wel aan mijn toekomst denken”.

Mond-op-mondreclame
Rijwielspecialist Wim Visser is een begrip in de Regio. “Ik verkocht opvallend veel fietsen in Zenderen, Hengelo, Delden en Oldenzaal. Ik heb zelfs fietsen naar Dalfsen verkocht. Als ik dan vroeg hoe zij bij mij terecht waren gekomen, hoorde ik vaak dat ze het via via hadden gehoord. Dat is het leuke van mijn vak en ik zie dat als een groot compliment. Mond-op-mondreclame is de beste reclame die je maar wensen kunt. Als je passie voor je werk hebt maak je tevreden klanten. Tevreden klanten zorgen voor reclame en daar geniet ik van en ben ik trots op.” 

Nachten wakker gelegen
“Het was geen gemakkelijke keuze”, erkent Wim. “Ik heb er echt nachten van wakker gelegen. Je moet over die drempel. Om het aan mijn klanten te moeten vertellen is niet makkelijk. Maar… ik ben bijna 72 jaar en wil nog flink wat jaren van mijn vrijheid genieten”, vervolgt Wim. 

Geke, Wim’s echtgenote, begrijpt dat het voor Wim een erg moeilijk besluit is geweest. “Een bezige bij is hij, hij is graag bezig met zijn passie, zijn winkel. Natuurlijk was het geen makkelijke beslissing, maar dat zou het volgend jaar ook niet zijn. Samen hebben we uiteindelijk besloten om geen fietsen meer te bestellen voor het volgende jaar. Nog even en we kunnen gaan genieten van het pensioen.”

Stroomversnelling
Dat Rijwielspecialist Wim Visser stopt, komt voor iedereen als een verrassing. Ook voor Wim en Geke zelf. “Het kwam heel onverwacht. Een half jaar geleden kwam een makelaar ons pand taxeren en hij zei toen: ‘Wim, ik merk het al. Je bent er nog lang niet aan toe om te stoppen”.

“Stiekem zijn wij wel uit gaan kijken naar een andere woning. Hier werken en elders wonen moet tenslotte ook prima kunnen? Circa zes weken geleden kwam een zeer geschikte woning op ons pad. Toen kwam alles ineens in een stroomversnelling. Drie weken geleden hebben we het huis betrokken en wonen er inmiddels met erg veel plezier. Een huis met een tuin en garage, dat is wel even wennen na 36 jaar.

Coronavirus
“Ik moet eerlijk zeggen dat het nieuwe huis, het besluit te stoppen met de winkel wel heeft versnelt”, zegt Wim, die laat weten dat ook het coronavirus een grote rol heeft gespeeld. “Als je nu in mijn winkel kijkt, zie je nog maar 20 à 25 e-bikes staan, terwijl het normaal helemaal vol stond. Ik heb het gevoel dat ik mijn klanten niet meer kan bieden wat ik altijd heb kunnen doen. De fietsleveranciers kunnen echter niet leveren vanwege het coronavirus. Normaal zouden de fietsen, die ik in september 2020 besteld heb, allang bij mij in de winkel moeten staan. Het kan nog wel maanden duren voordat de bestelde fietsen worden geleverd. Dit probleem geldt niet alleen voor mij maar ook voor al mijn collega’s in heel Nederland. De rijwielfabrikanten hebben grote problemen met de levering van essentiële onderdelen die in Azië worden geproduceerd.”

Sloot Tweewielers
Hoewel het werk Wim nog steeds prima afgaat, heeft hij toch besloten om ermee te stoppen. “Als het pand straks verkocht is, doen we de deur achter ons dicht”, laat Wim weten. Klanten hoeven zich echter geen zorgen te maken over de service en garantie die zij gewend zijn van Rijwielspecialist Wim Visser. “Ik heb wel een beetje het gevoel dat ik mijn klanten in de steek laat, maar dat is zeker niet het geval.” Wim heeft dit goed geregeld met Sloot Tweewielers. Sloot Tweewielers neemt alles over wat ik heb afgesproken met de klanten. De service zal bij Sloot Tweewielers op dezelfde manier doorgaan als zij gewend zijn bij Rijwielspecialist Wim Visser. Dus de klanten hoeven beslist geen zorgen te maken dat ik zomaar wegga. Dit is allemaal netjes geregeld!

Hobby’s
Wim is al ruim 50 jaar een fanatiek motorrijder en wanneer de deur van zijn winkel definitief is gesloten wil hij meer nog meer gaan genieten van het motorrijden. Zo gaat Wim vrijwel ieder jaar naar de TT op Isle of Man. “Dit is het Mekka van het motorrijden”, vervolgt de Bornenaar, die op 71-jarige leeftijd ook nog eens is begonnen met gitaarles. “Ik vroeg me eerst af of ik het nog wel kon leren, maar de leraar gaf aan: Je bent nooit te oud om te leren.”

De komende maanden gaat Wim nog gewoon verder in zijn zaak. “We gaan eerst uitverkopen en dan zien we wel wanneer hij definitief de sleutel voor de laatste keer omdraait en van zijn pensioen gaat genieten”, aldus Wim.

Reacties

We vinden het een zeer goede beslissing, ga maar genieten van je vrije tijd, het leven heeft ook nog andere kwaliteiten, er is meer als werken .... lang genoeg gedaan.

gr.van Willie en Hennie.

  • door Luuk
  • 33 dagen geleden

Snap dat het een moeilijk besluit is. Andere kant: je hebt een fantastische hobby Wim. Kun je nog meer tijd aan besteden. Enne natuurlijk aan Geke. Heel veel fijna jaren nog samen en bedankt voor de altijd goede service!!!!!

Wim wat een geweldige stap die je zet. Groot gelijk.....er is nog meer dan werken. Straks lekker genieten met Geke. Meer tijd om te genieten van je grote hobby......motorrijden. Succes met de laatste loodjes❣️