Zakelijk

Rita Struik: “Ik denk dat het alleen maar voordelen heeft!”

Pretecho’s en geslachtsbepaling mogelijk bij Pretecho Kiek

BORNE – Pretecho Kiek, onderdeel van Verloskundigenpraktijk Natal, is sinds donderdag 1 april te vinden aan de Nieuwe Markt 6a in Borne. Rita Struik was jarenlang eigenaresse van BabyVisie, maar heeft dat uit handen gegeven. Rita is erg blij met de nieuwe ‘prachtlocatie’ in het centrum.

“Ik ben op 1 april hier begonnen en tot nu toe bevalt het me hier heel erg goed. Het is ook heel kindvriendelijk qua uitstraling, dus al met al kunnen we alleen maar tevreden zijn!”, steekt Rita van wal. “We mogen heel blij zijn met deze plek. Mensen kunnen hier dichtbij parkeren en het is heel gemakkelijk om hier naar binnen te lopen.” 

Samenwerking met Natal
Dat Pretecho Kiek en Natal een samenwerking zijn aangegaan is geen toeval. “Natal is de praktijk gestart en zij huren mij in als echoscopiste, omdat ik veel ervaring heb. In het verleden stuurden zij hun cliënten al naar mij toe voor het maken van de 20 wekenecho. Eerlijk gezegd ken ik ze dus al heel lang en daarom is het is mooi dat het nu tot een echte samenwerking heeft geleid”, gaat Rita verder. Voor zwangere vrouwen zit nu alle zorg onder één dak. “Ik denk dat het alleen maar voordelen heeft!”

2D, 3D, 4D of geslachtsbepaling
Tegenwoordig zijn er veel verschillende pretecho’s mogelijk, zo kunnen zwangere vrouwen kiezen voor een 2D pretecho, maar ook voor 3D of 4D. “2D is het meest bekend, denk ik. Daar zie je bewegende beelden van de baby in zwart-wit.” Deze echo kan gedurende de hele zwangerschap gemaakt worden. Rita is wel van mening dat een 2D pretecho het mooiste is na 36 weken. “Dan ligt het kindje meestal ingedaald in de bekken.”

Een 3D-echo wordt uit meerdere 2D beelden opgebouwd. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld de vorm van het gezichtje te zien. 3D geeft stilstaande beelden. Dankzij de ontwikkeling van nieuwe technieken is het ook mogelijk je kindje te zien bewegen in 3-dimensionale beelden, de 4D echoscopie. Je kunt je kindje soms zien duimen of gapen. Een 3D/4D echo is mogelijk tussen 26-32 weken, rond 28 weken zie je de mooiste beelden.

Ook voor het bepalen van het geslacht van de baby kunnen zwangere vrouwen langskomen. “Ze kunnen langskomen vanaf 14 weken voor een geslachtsbepalende echo in 2D.” Meestal kan deze echo via de buik gemaakt worden, maar soms is het nodig om dit via een vaginale echo te doen.

Cadeautjes voor familie en vrienden
Buiten afspraken voor een pretecho of geslachtsbepaling is er meer mogelijk, laat Rita weten. “Mensen willen vaak op een bijzondere manier aan vrienden of familie laten weten of ze een jongentje of een meisje krijgen. Dat is bij ons nu ook mogelijk”, aldus Rita, die veel ervaring heeft met het maken van echo’s. “Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik zit al 27 jaar in het vak. Een hele tijd”, lacht Rita.

Voor meer informatie kunt u ook eens kijken op de website: www.pretechokiek.nl of telefonisch contact opnemen: 06-39677483.