Zakelijk

Perron 84 geopend aan Dorpsstraat: totaalconcept voor 'haar en beauty'

ENTER – Perron 84 aan de Dorpsstraat 84 in Enter – voormalige bankgebouw – biedt alles op gebied van schoonheid onder één dak. “Een totaalconcept op het gebied van haar en beauty”, aldus Sabrina Nijhof en Kristel Schutten. Zij zijn de krachten achter dit nieuwe initiatief. Dinsdag 26 november opende zij de deuren van Perron 84. “Wij werken vanuit dit concept met verschillende ondernemers onder één dak”, vertelt Kristel. “In het pand werken we met haarstylistes, schoonheidsspecialistes en nagelstylistes.”  Sabrina: “Wij kleine ondernemers zo de kans, door op de achtergrond samen te werken, hun bedrijf te laten groeien. Op deze manier kunnen we elkaar versterken.”

Sabrina en Kristel werken inmiddels al zes jaar samen en dat gaat prima. Hieruit is het zzp’er- en stoelverhuur-concept ontstaan. “Het idee is inmiddels uit het jasje gegroeid, waardoor we voor de keuze kwamen te staan: of een klantenstop of een grotere ruimte zoeken om verder te kunnen groeien. We zijn een jaar op zoek geweest naar een geschikt pand en dat hebben we uiteindelijk gevonden aan de Dorpsstraat”, vertelt Kristel. “Vanaf het eerste gesprek met de eigenaar tot aan de dag voor de opening voelt voor ons als zeer bijzonder, wij waarderen het erg dat ons deze kans is gegund.”

Industrieel

De inrichting van het pand is industrieel. “Met een knipoog naar de vorige functie van het gebouw als bank”, aldus Sabrina. “Er zij stalen elementen aangebracht, daarnaast zijn de oude kluisdeuren nog aanwezig , wat het geheel stoer maakt.” Kristel: ”Voor de persoonlijke sfeer zijn er nu kleinere ruimtes binnen de grote ruimte, zodat elke ondernemer zijn eigen werkplek heeft. Zo blijft het knusse en het persoonlijke behouden, dat vinden wij belangrijk.” De naam Perron 84 sprak de twee het meeste aan: kort maar krachtig en kenmerkend voor de industriële stijl. “Station for hair en beauty is een verzamelnaam, waar alles onder valt op gebied van haar en  beauty, 84 staat voor het huisnummer,” vertelt Kristel “Mensen komen hier bij alle perronnetjes op dit gebied: van kapsalon tot schoonheidssalon en nagelsalon”, vult Sabrina aan.

Versterken

In het pand zijn nu in totaal vijf ondernemers ondergebracht: Het Krullenhuys van Kristel en Sabrina’s Hair & Make-up. Teamgenoten Beauty first van schoonheidsspecialiste Nienke Slaghekke, Haarstudio Dorien van haarstyliste Dorien Mink en Beauty by Danjel van schoonheidsspecialiste en nagelstyliste Danjel Holterman. “Samen gaan we leuke acties houden”, vertelt Kristel. “Hierbij valt te denken aan maandacties, arrangementen en ga zo maar door. Als team gaan we volop samenwerken, zodat alle ondernemers met hun bedrijf kunnen groeien en we elkaar kunnen versterken. We hebben dezelfde doelen en bezitten hetzelfde enthousiasme om er gezamenlijk iets moois van te maken. Daarbij zitten we niet in elkaars vaarwater, want we hanteren allemaal dezelfde prijzen. “Het leuke van samenwerken onder een dak is dat we ook even kunnen sparren als dat nodig is.” Sabrina: ”Sinds januari richten we ons ook op biologische haarproducten. Gezonder voor de klanten en voor ons. Deze organische producten zijn beter  voor haar en huid. In ons pand werken we allemaal met de betere producten voor huid en haar in combinatie met gangbare prijzen.”

“Met dit concept hebben we volop groeimogelijkheden”, aldus Kristel. We hebben voldoende ruimte om nog enkele ondernemers er bij aan te laten sluiten, daarnaast willen we ons gaan richten op consumentenworkshops zoals kinderworkshops, verwendagen en ladyies nights. Sabrina vult aan: “Ondernemers kunnen er nu alvast over na gaan denken of zij misschien bij ons aan willen sluiten in de toekomst” Kristel: “Dit moeten dan wel ondernemers zijn met raakvlakken richting haar en beauty.” Hierbij valt te denken aan huidspecialisten, barbers, pedicures, maar coaches zijn ook welkom.”

Perron 84 is sinds dinsdag 26 november geopend. De gehele maand december is er een kortingsactie op alle behandelingen. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.perron84.nl.